Komentara: 1
Pregleda: 10505

Akcija "Klime za porodilišta" i u Subotici

24.07.2016. u 17:33h
Izvor: Blic
"Blic fondacija" je porodilištu u subotičkoj Opštoj bolnici, u humanitarnoj akciji "Klime za porodilišta", donirala dva nova klima uređaja.
Akcija "Klime za porodilišta" i u Subotici

Klime je dr Desimiru Đukiću, specijalisti ginekologije i akušerstva Opšte bolnice, uručila Biljana Vučković, dopisnica "Blica" iz Subotice.

- Porodilište u Subotici je 24. po redu dobilo klime od "Blic fondacije" i u ovoj velikoj humanitarnoj akciji cilj je da sve bebe u Srbiji odmah po rođenju imaju prijatan boravak u bolnici i da njihove majke budu dobro i zadovoljne uslovima boravka u porodilištu u letnjim mesecima – rekla je Biljana Vučković.

U Subotici se godišnje rodi oko 1.400 beba, a prema rečima dr Desimira Đukića 25 do 30 odsto žena se porodi carskim rezom, a ostale prirodnim porođajem. Porodilište ima 22 ležaja u dve petokrevetne sobe, pet dvokrevetnih i dva apartmana.

- Zahvaljujem se "Blic fondaciji" na vrednoj donaciji koja će omogućiti bolje uslove boravka porodilja i beba i bolje uslove rada na odeljenju. Nadam se da će se ovakve akcije nastaviti, jer rashladni uređaji ne samo da olakšavaju klimatske uslove već smanjuju mogućnost od infekcija i svega ostalog na šta mikroklima može negativno da utiče – rekao je dr Desimir Đukić.

Akcija "Klime za porodilišta" i u Subotici

Julija Čikos sa bebama Emom i Milom

Pokrovitelj humanitarne akcije je Ministarstvo zdravlja, a klima uređaje obezbedila je kompanija "Elkom trejd" iz Beograda.

- Ovo je jedna od najhumanijih akcija jer ima za cilj bolje uslove za naše najmlađe, našu decu i njihove majke. U okviru donacije i u skladu sa našim mogućnostima uručeno je 50 klima, ali su potrebe veće i zato pozivamo privrednike i građane da se uključe u ovu akciju kako bi nastavili, ako ne ove onda iduće godine, da pomažemo porodilištima – rekao je Slađan Stević iz „Elkom trejda“.

Julija Čikoš je pre desetak dana u subotičkom porodilištu rodila bliznakinje Emu i Milu.

- Vrućine su nesnosne i zaista je lepo što će uslovi u porodilištu biti još bolji. Koliko god me raduje rođenje mojih ćerkica vrućine, kao i drugim majkama, kvare raspoloženje zbog brige za našu decu. Hvala vam u ime svih majki i beba koje će tek doći na svet - kaže Julija Čikoš.

Akcija "Klime za porodilišta" i u Subotici

Nora Kabok Đereg sa bebama Aleksom i Davidom

U istoj sobi je i Nora Kabok Đereg, majka tek rođenih blizanaca Aleksa i Davida.

- Bez klime je katastrofa jer je jako toplo. Od srca se zahvaljujem svima koji su učestvovali u ovoj akciji jer mislim da treba pomoći bebama i svim majkama. Svaka čast donatorima i inicijatorima akcije – poručila je mlada majka.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 10505
Povezane teme

opšta bolnica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.