Komentara: 1
Pregleda: 1903

Akcija: Jedan učenik jedna sadnica

12.12.2012. u 18:27h
Izvor: RTV Yueco
Akcija: Jedan učenik jedna sadnica

Učenici Politehničke škole uključili su se u akciju “Neka svaki učenik posadi stablo u gradu u kojem uči” koja ima za cilj da se učenici pripremaju za buduće izazove sagledavanjem ekoloških, ekonomskih, društvenih i kulturnih zadataka i osvešćivanjem o mogućnostima aktivnog, kreativnog i zajedničkog delovanja. To je sve deo Međunarodne akcije koja nosi naziv “Oda planeti Zemlji” gde se nalaze najveće i najjače dečije organizacije zasluženih za stvaranje humanitarnih vrednosti.

Ideja akcije je da svako od učenika posadi po jedno drvo u gradu, ali da se pre toga uz pomoć određene grupe učenika Politehničke škole, promoviše ova akcija i u drugim razredima srednjih škola u Subotici.

Ova akcija se organizuje u zemljama širom Evrope i broji oko 800 hiljada učenika. Učenici i profesori koji učestvuju i projektu stiču dragoceno iskustvo dok obogaćuju svoje znanje vezano za ekološku svest putem samostalnog razmišljanja.

Kako je rečeno u školi, suština projekta je kreativna, optimistička saradnja učenika i pedagoga, tj da se otrgnu od osećaja nesposobnosti koja im uništava ličnost i poimanja koja ih teraju u depresiju.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1903
Povezane teme

politehnička srednja škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.