Komentara: 0
Pregleda: 875

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u sredu u KUD "Mladost"

25.03.2024. u 11:39h
Izvor: Subotica.com
Akcija dobrovoljnog davanja krvi biće održana u sredu (27. marta) u periodu od 7 do 10h, u prostorijama KUD "Mladost 1947" (Harambašićeva 4).
Akcija dobrovoljnog davanja krvi u sredu u KUD "Mladost"

Dragocenu tečnost, osim članova ovog kulturno-umetničkog društva, mogu donirati svi zainteresovani sugrađani. Podsećamo, krv mogu dati sve zdrave osobe od 18 do 65 godina.

Iz Crvenog krsta navode da osobe koje su kozumirale lekove poput aspirina, brufena, andola, paracetamola mogu donirati krv, ali je potrebno da naglase lekarima da su popili neki od ovih lekova.

- Razlozi za odlaganje su razne viroze, kao i bakterijske infekcije i potrebno je sačekati 21 dan. Takođe, krv ne mogu dati ni osobe koje su u proteklih pola godine imale operacije, vađenje zuba ili su radile tetovažu - naglašavaju iz Crvenog krsta - Na akciju davaoci treba da dođu odmorni i da uzmu lagani obrok.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 1 dan
Komentara: 0
Pregleda: 875
Povezane teme

dobrovoljno davanje krvi

crveni krst subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.