Komentara: 0
Pregleda: 1625

Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi "Humani Božić" u Crvenom krstu

14.12.2018. u 16:47h
Izvor: Subotica.com
Gradska organizacija Crvenog krsta će, u saradnji sa Službom za transfuziju krvi Opšte bolnice, sutra organizovati tradicionalnu akciju dobrovoljnog davanja krvi pod nazivom “Humani Božić”. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta od 8 do 11 časova.
Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi "Humani Božić" u Crvenom krstu

Za dobrovoljne davaoce i članove njihovih porodica, Služba za unapređenje zdravlja i prevenciju bolesti Doma zdravlja organizovaće preventivne preglede šećera i holesterola u krvi. Kako bi od najranijeg uzrasta pripremili decu da kada odrastu postanu dobrovoljni davaoci, mališane će sa poklonima dočekati Deda Mraz.

Akciju će kao i prethodnih godina podržati i Udruženje pčelara „Pčela“ koje će za sve učesnike obezbediti slatki doručak. Podršku organizaciji humanitarne akcije pružiće i "Vicai optika", koja će omogućiti svim zainteresovanim građanima da besplatno prekontrolišu svoj vid.

- Akcija se tradicionalno organizuje u vreme praznika, jer se trudimo da krajem decembra prikupimo određenu količinu krvi zato što su i potrebe tada veće. Subotičani su zaista svesni koliko su ovakve akcije dobrovoljnog davalaštva krvi značajne i rado se odazivaju – rekla je zamenica sekretara Gradske organizacije Crvenog krsta, dr Lidija Segendinčev i pozvala građane da se odazovu akciji.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1625
Povezane teme

dobrovoljno davanje krvi

akcija davanja krvi

humani božić

crveni krst subotica

vađenje krvi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.