• Pregleda: 1013

Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi "Humani Božić" u Crvenom krstu

Gradska organizacija Crvenog krsta će, u saradnji sa Službom za transfuziju krvi Opšte bolnice, sutra organizovati tradicionalnu akciju dobrovoljnog davanja krvi pod nazivom “Humani Božić”. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta od 8 do 11 časova.
Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi "Humani Božić" u Crvenom krstu

Za dobrovoljne davaoce i članove njihovih porodica, Služba za unapređenje zdravlja i prevenciju bolesti Doma zdravlja organizovaće preventivne preglede šećera i holesterola u krvi. Kako bi od najranijeg uzrasta pripremili decu da kada odrastu postanu dobrovoljni davaoci, mališane će sa poklonima dočekati Deda Mraz.

Akciju će kao i prethodnih godina podržati i Udruženje pčelara „Pčela“ koje će za sve učesnike obezbediti slatki doručak. Podršku organizaciji humanitarne akcije pružiće i "Vicai optika", koja će omogućiti svim zainteresovanim građanima da besplatno prekontrolišu svoj vid.

- Akcija se tradicionalno organizuje u vreme praznika, jer se trudimo da krajem decembra prikupimo određenu količinu krvi zato što su i potrebe tada veće. Subotičani su zaista svesni koliko su ovakve akcije dobrovoljnog davalaštva krvi značajne i rado se odazivaju – rekla je zamenica sekretara Gradske organizacije Crvenog krsta, dr Lidija Segendinčev i pozvala građane da se odazovu akciji.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.