Komentara: 6
Pregleda: 4042

Akcija besplatnih pregleda u nedelju u Opštoj bolnici

23.03.2018. u 12:19h
Izvor: Subotica.com
Akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja, nastavlja se u nedelju, 25. marta, u Opštoj bolnici Subotica. U periodu od 8 do 16 časova, sugrađani će biti u prilici da obave opšti fizikalni i ginekološki pregled, ultrazvučni pregled abdomena, kao i dermaskopiju, odnosno skrining na melanom.
Akcija besplatnih pregleda u nedelju u Opštoj bolnici

Petu akciju besplatnih pregleda, Opšta bolnica, u saradnji sa Domom zdravlja, organizuje u cilju rane dijagnostike hroničnih bolesti, koje blagovremenim otkrivanjem i lečenjem mogu da se stave pod kontrolu.

Ovoga puta, sugrađani će biti u prilici da obave opšti fizikalni pregled, EKG i izmere krvni pritisak, za šta je potrebno da se jave u internističku ambulantu Službe za polikliničko konsultativne preglede.

Ukoliko žele da obave ginekološki pregled, sugrađanke treba da se jave u ambulantu Službe za ginekologiju.

Sugrađani koji žele da obave ultrazvučni pregled abdomena, treba da se jave u prostorije Službe za radiološku dijagnostiku. Iz Opšte bolnice napominju da je za ovaj pregled neophodna adekvatna priprema, koja podrazumeva uzdržavanje od konzumiranja hrane, kafe i cigareta od ponoći.

Dermaskopija, odnosno skrining na melanom, obavljaće se u dermatovenerološkoj ambulanti Službe za polikliničko konsultativne preglede.

Iz Opšte bolnice Subotica podsećaju da se na preventivne preglede mogu javiti i sugrađani koji nemaju zdravstveno osiguranje, ali da je potrebno sa sobom da ponesu bilo koji dokument za identifikaciju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 6
Pregleda: 4042
Povezane teme

subotička bolnica

opšta bolnica

besplatni pregled

kontrola zdravlja

bolnica subotica

preventivni pregledi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.