• Pregleda: 3445

Akcija besplatnih pregleda u nedelju u Opštoj bolnici

Akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja, nastavlja se u nedelju, 25. marta, u Opštoj bolnici Subotica. U periodu od 8 do 16 časova, sugrađani će biti u prilici da obave opšti fizikalni i ginekološki pregled, ultrazvučni pregled abdomena, kao i dermaskopiju, odnosno skrining na melanom.
Akcija besplatnih pregleda u nedelju u Opštoj bolnici

Petu akciju besplatnih pregleda, Opšta bolnica, u saradnji sa Domom zdravlja, organizuje u cilju rane dijagnostike hroničnih bolesti, koje blagovremenim otkrivanjem i lečenjem mogu da se stave pod kontrolu.

Ovoga puta, sugrađani će biti u prilici da obave opšti fizikalni pregled, EKG i izmere krvni pritisak, za šta je potrebno da se jave u internističku ambulantu Službe za polikliničko konsultativne preglede.

Ukoliko žele da obave ginekološki pregled, sugrađanke treba da se jave u ambulantu Službe za ginekologiju.

Sugrađani koji žele da obave ultrazvučni pregled abdomena, treba da se jave u prostorije Službe za radiološku dijagnostiku. Iz Opšte bolnice napominju da je za ovaj pregled neophodna adekvatna priprema, koja podrazumeva uzdržavanje od konzumiranja hrane, kafe i cigareta od ponoći.

Dermaskopija, odnosno skrining na melanom, obavljaće se u dermatovenerološkoj ambulanti Službe za polikliničko konsultativne preglede.

Iz Opšte bolnice Subotica podsećaju da se na preventivne preglede mogu javiti i sugrađani koji nemaju zdravstveno osiguranje, ali da je potrebno sa sobom da ponesu bilo koji dokument za identifikaciju.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
Svest Odgovori
Da ponovim nesvesnma. Žalosno je što u Suboticu i okolinu redovna zdravstvena nega dolazi često kolko i Lepa Brena. Hrane vas osnovnim građanskim pravima na kašiku. Zato sam i pobegao od takve naprednosti na Zapad. Jednom sam imao košmar užasni. Sanjao sam da imam groznicu. Tri sata sam čekao na red kod doktorau domu zdravlja na Makovoj Sedmici, svakih 10 minuta su se medicinske sestre derale na mene da ne kijam i kašljem. Oko mene su starci padali dole sa stolica od iznemoglosti. Sva sreća probudilo me zvono. Neko mi je zvonio na kapiju. Videh na satu da je tačno 10 sati pre podne. Sklonih zavese sa prozora i sunce obasja moju sobu. Pogledah na kapiju. Tamo je stajao moj urolog i mahao mi. Dobro jutro Her REALAN! Izvinjavam se što vas uznemiravam tako rano, došao sam samo da vas pitam - Kako ste mokrili jutros? Bajka? Ne. Svet. Zapad. Civilizacija.
SISTEM
@SVEST

Eto šta se desi kad na mesto (i nickove) normalnih i duhovnih dođu Sotone i ljudskoj koži i sile mraka. Taj zdravstveni sistem Zapada ne bi trebao da ismevaš i karikiraš, jer da postoji u Srbiji, bila bi ti pružena psihijatriska pomoć. Ako si stvarno na Zapadu, savetujem te ga ga iskoristiš što je bolje moguće. Tada možda i prestaneš živeti svoj život i hraniti ego u ovim komentarima, i pričati nam ono što već i vrapci na grani znaju. Za tebe i tvoju eskadrilu demonskih kradljivaca identiteta imaću posebnu glavu u svojoj najavljenoj knjizi.
daca
Gospodine Svest, pozdravljam vašu ogromnu ljubav prema Zapadu, vaše divljenje svemu zapadnom ,vašu demokratiju i zelenbaće vašu neopisivu sreću koja zrači iz svake reči napisane u komentaru. Drago mi je da ste se na vreme dislocirali i na vreme sebi obezbedili egzistenciju koju samo Zapad poklanja . Zdravstvene institucije na Zapadu su na zavidnom nivou i drago mi je da ste tamo , i u mogućnosti sebi obezbediti večnost. Molim vas, ostavite nas seljake u maloj državi Srbiji koja je iz budžeta iškolovala neka lepa zanimanja kako bi sada neko kao vi, sa Zapada prosipao zavist i pljuvao po zavičaju. Ne brinite vi što se kod nas organizuju akcije za preventivu u bolnici jer vi sa Zapada dolazite kod nas da se lečite jer vam nije dovoljno zelenbaća da kupite zdravlje. Ne pametujte nam, jer ste po pamet otišli i molim vas, ne dolazite ovamo ni na odmor više, ovde ste suvišni, a možda nećemo biti tog dana kod kuće da prostremo crveni tepih. Vaša nostalgija za Suboticom i Srbijom je ogromna.
Progresivan Odgovori
Ugrigram lezilebovice koji nemaju OBAVEZNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE da obave BESPLATAN KOMEPLATAN zdravstveni pregled i da tako ispostuju ministarsvo zdravlja koje im je izaslo u susret iako to nije u sasavu delatnosti ministarstva i medicinskih radnika. Ako to ne urade, zamolio bih posle da prestanu da krive drzavu da su oni prinudjeni da se lece SMSovima i sluze slicnim izgovorima i prihvate odgovornost za svoju nesposobnost.
simica Odgovori
Ciste GLUPOSTI ,bolnice određuje koji su pregled i neophodni gradjanima,OBJASNITE KAKO DOBITI TERMIN ZA RENGENSKO SNIMANJE KIČME BOLESNOG I TO OSIGURANIKA !!
Marija Odgovori
Molim vas da pored naznake koja ambulanta ce pruzati pregled. DOBRO BI BILO DA NAVEDETE I ADRESU. Da li znaci da ce ginekoloski pregled biti u Dispanzeru za zene pri domu zdravlja ili u bolnici.Iili pregled mladeza. Neidemo mi cesto kod lekara a pogotovo na ovaj nacin. Hvala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.