Komentara: 1
Pregleda: 2397

Advokati počeli da rade posle četvoromesečnog štrajka

26.01.2015. u 14:34h
Izvor: RTV City
Posle više od četiri meseca protesta, advokati u Srbiji danas us počeli da rade, pošto su uglavnom ispunjeni njihovi zahtevi i usvojene izmene Zakona o javnom beležništvu i pratećih zakona.
Advokati počeli da rade posle četvoromesečnog štrajka

Advokati su obustavili rad 17. septembra prošle godine tražeći izmene propisa o javnom beležništvu, smanjenje paušalnog poreza i smenu ministra pravde Nikole Selakovića. Sve vreme obustave rada nisu se održavala suđenja gde je obavezno prisustvo advokata, organizovani su skupovi u većim gradovima u zemlji, a sa prekidima su trajali pregovori sa predstavnicima nadležnih ministarstava.

Vlada Srbije u decembru je usvojila izmene uredbe o paušalnom oporezivanju samostalnih delatnosti, a krajem prošle godine stručni timovi Ministarstva pravde i Advokatske komore Srbije postigli su sporazum na osnovu kojeg je Skupština Srbije prošle sedmice po hitnom postupku izmenila odredbe Zakona o javnom beležništvu, Zakona o prometu nepokretnosti, Zakona o vanparničnom postupku, Porodičnog zakona i Zakona o nasledjivanju.

Predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević izjavio je da ostaje zahtev za smenu ministra pravde Nikole Selakovića, ali da to nije obavezan uslov za početak rada advokata.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2397

Povezana vest

Povezane teme

advokatska komora Subotica

advokat

advokati

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.