Komentara: 14
Pregleda: 4781
Foto

Advokati od ponedeljka na poslu

22.01.2015. u 16:31h
Izvor: Subotica.com
Protest advokata u Srbiji okončan je jer su izmene Zakona o javnom beležništvu  i seta drugih zakona objavljene u „Službenom glasniku“ i odmah stupile na snagu, te će rad advokata početi u ponedeljak - dogovoreno je na sednici UO Advokatske komore Srbije održanoj u Gradskoj kući.
Advokati od ponedeljka na poslu

- Ovo je trebalo da se dogodi još u sredu, pa danas do održavanja sednice, ali se dogodilo popodne te smo doneli odluku da rad adokata počne 26. januara – objasnio je Srđan Simić, predsednik Advokatske komore Vojvodine.

Republička Skupština amandmane Zakona o Javnom beležništvu usvojila je u ponedeljak, predsednik Tomislav Nikolić potpisao je ukaz, a odmah po objavljivanju u „Službenom glasniku“, odredbe će stupiti na snagu.

- Odredbe sporazuma Ministarstva pravde i AKS su veliki dobitak za građane i veliki uspeh advokature u Srbiji, istakao je Tomislav Đorđević, predsednik AKS. – Obustava rada advokata nije donela nikakav zaostatk u sudskim postupanjima, sudovi mogu da postupaju i na drugi način, a pitanje njihove ažurnosti  je druga tema. Zadovoljni smo postignutim dogovorom, jer su advokatima vraćeni poslovi koji su im oduzeti, što će biti mnogo jeftinije za građane, ali ne odustajemo od smene ministra pravde i utvrđivanja ustavnosti pojedinih odredaba zakona.

Izvor: Subotica.com
Konferencija za medije Upravnog odbora Advokatske komore Srbije Konferencija za medije Upravnog odbora Advokatske komore Srbije Konferencija za medije Upravnog odbora Advokatske komore Srbije Konferencija za medije Upravnog odbora Advokatske komore Srbije Konferencija za medije Upravnog odbora Advokatske komore Srbije Konferencija za medije Upravnog odbora Advokatske komore Srbije Konferencija za medije Upravnog odbora Advokatske komore Srbije Konferencija za medije Upravnog odbora Advokatske komore Srbije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 4781

Povezana vest

Povezane teme

advokatska komora Subotica

advokat

advokati

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.