Komentara: 3
Pregleda: 6172

88 prijavljena slučaja nasilja u porodici u 2012. godini

29.10.2012. u 14:50h
Izvor: RTV Yueco
U Subotici ove godine Centar za socijalni rad i policija zabeležili su ukupno 88 slučaja nasilja u porodici. Prema podacima Centra, od 29 slučaja u pet slučajeva muškarci su bili žrtve, a u 23 žene.
88 prijavljena slučaja nasilja u porodici u 2012. godini

Pošto Subotica nema sigurnu kuću, grad je obezbedio 80 hiljada dinara za smeštaj žrtava nasilja, a 150.000 dinara za smeštaj dece u Prihvatni centar Doma za nezbrinuti decu. U Centru za socijalni rad objašnjavaju da će ove godine prvi put da se radi sa nasilnicima, kako više ne bi ponavljali krivično delo.

Centar za socijalni rad ove godine je zabeležio 128 neodložnih intervencija, od kojih se 26 odnosilo na nasilje. U 9 slučajeva devojčice su bile žrtve naselja, a u tri dečaci. Kod odraslih u 12 slučajeva se odnosilo na žene, a 1 na muškarce, dok kod starih ljudi zabeležena su tri slučaja nasilja. Najčešće žrtve nasilja su deca između 7 i 14 godina.

U Sigurnim kućama po Vojvodini ove godine su smeštene četiri žene i to je reč o porodici, dok utočište u Prihvatilištu u Domu za nezbrinuti decu pronašlo je 30-toro dece.

Niko ne treba da trpi nasilje bilo gde, a naročito u svojoj porodici. Zato je bolje obratiti se Centru ili nekome ko će Vam savetovati da nasilje ne trpite.

U novembru, Centar obeležava aktivnosti pod nazivom 16 dana borbe protiv nasilja u porodici, a savetovalište redovno održava svoje tribine.

88 prijavljena slučaja nasilja u porodici u 2012. godini

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 6172
Povezane teme

psihičko nasilje

nasilje u školi

nasilje u porodici

nasilje nad ženama

vršnjačko nasilje

porodično nasilje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.