Komentara: 5
Pregleda: 1657

5 pitanja URS-a za ministra trgovine

30.03.2012. u 17:02h
Izvor: RTV Yueco
5 pitanja URS-a za ministra trgovine

Posle 4 godine, tri ministra i isto toliko agrarnih politika, mesec dana pred izbore agrarna politika se menja i nameće još jedna koja će imati efekat kao i prethodne – smanjiće se stočarstvo i druge visokovredne proizvodnje kao što su povrtarstvo i voćarstvo, napraviće se ogromne regionalne razlike a pare će završiti u rukama nekolicine prerađivača, saopšteno je iz Ujedinjenih regiona Srbije. URS postavlja pet pitanja ministru trgovine:

1. Zašto novac iz agrarnog budžeta dajete otkupljivačima a ne poljoprivrednicima? Ako osnove ekonomije i iskustvo prethodnih godina pokazuju da za nivo subvencije prerađivač spusti cenu, zašto toliko insistirate da novac dobije nekolicina preradjivača?

2. Zašto vodite tako brutalnu kampanju protiv dobrih poljoprivrednika? Da li poljoprivrednici treba ponovo da izgube nedelje da bi vi na kraju shvatili da su oni u pravu, kao što je bilo prošle godine?

3. Kako ste izračunali da je premija potrebna za soju, kukuruz, suncokret i šećernu repu a ne za malinu, šljivu papriku i paradajz?

4. Zašto ste uredbama o premijama predvideli da se premije plate iz budžeta 2013. godine? Šta su onda uopšte subvencije za ovu godinu?

5. Koliko koštaju stručnjaci koji hvale Vaše mere po medijima?

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 nedelje
Komentara: 5
Pregleda: 1657
Povezane teme

urs

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.