Komentara: 0
Pregleda: 1432

43. Susret profesionalnih pozorišta lutaka Srbije

26.11.2012. u 14:23h
Izvor: RTV Yueco
Subotičko "Dečje pozorište" će od danas do četvrtka biti domaćin „43. Susreta profesionalnih pozorišta lutaka Srbije“.
43. Susret profesionalnih pozorišta lutaka Srbije

Svečano otvaranje je večeras u 19 časova u Dečjem pozorištu kada će biti otvorena izložba studenata Fakulteta primenjenih umetnosti iz Beograda koji će tokom trajanja Festivala prezentovati svoje radove.

Tokom 4 festivalska dana nastupiće 7 lutkarskih pozorišta iz naše zemlje, a prvi nastupa ansambl subotičkog Dečjeg pozorišta večeras u 19 i 30 časova predstavom „Dah“ , dok će sutra od 11 časova nastupiti Pozorište za decu Kragujevac „Labudovo jezero“ sa predstavom za uzrast preko 9 godina, a od 17 časova Narodno pozorište „Toša Jovanović“, lutkarska scena sa predstavom za uzrast od 5 godina „Priče ptice lažljivice“.

Festival se završava u četvrtak kada će biti dodeljeno 13 zvaničnih nagrada među kojima su najvažnije: Grand pri Festivala, nagrade za najbolju režiju, lutke, scenografsko rešenje i najbolju muziku, kao i 7 ravnopravnih glumačkih nagrada. Festival se finansira sredstvima Svetskog udruženja lutkarskih umetnika i pozorišta Srbije sa 500 hiljada dinara, a grad je učestvovao sa 100 hiljada dinara.

Ovako skroman budžet nije ostavio prostora domaćinu da se ulaznice ne plaćaju, tako da je cena ulaznice 150 dinara za svaku predstavu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1432
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.