• Pregleda: 4265

4 predmeta za mobing u Osnovnom sudu

4 predmeta za mobing u Osnovnom sudu

Prošle godine u Osnovnom sudu u Subotici su pokrenuta četiri postupka zbog mobinga ili zlostavljanja na radu. Tri predmeta su još u radu, a jedan je odbačen.

Kazne prema Zakonu o sprečavanja zlostavljanja na radu su novčane i kreću se od 200.000 do 800.000 dinara.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

5
POVRATAK OTPISANIH Odgovori
Mobing...Samo jedna od mnostva pogazenih kategorija ljudskih prava...Trebali ste sacekati presude za mobing,znate da toga nece biti...Oni koji su stvorili armiju od 2000000 nezaposlenih su najdirektnije podstakli mobing!!!
ma da Odgovori
I ostala 3 predmeta ce biti odbacena, jer je jako tesko, skoro ne moguce, dokazati mobing. Oni koji vrse mobing nad zaposlenima rade to vrlo precizno, osmisljeno i bez greske i bez svedoka. Pa necu valjda da se izivljavam nad nekom osobom pred svim radnicima. To se radi u zatvorenoj prostoriji u cetiri oka, pa ti dokazi. Jos kada se uzme u obzir da drzava direktno stiti takve poslodavce... kakav je kraj ove bajke?
dragoon888 Odgovori
nema od toga nista jer je taj Zakon o mobingu pun rupetina koji stite poslodavca...nego motka i par kvadrata mraka gde su sve macke sive....
s.v.t. Odgovori
za mobing treba krivicno da se odgovara.nazalost puno poslodavaca je zasticeno, a radnici nezadovoljni cute i trpe u strahu od gubitka posla. strano je da niko od pretpostavljenih nije na strani radnika.
Katarina, Galina Odgovori
kada to jos cini jedna od humanih, plemenitih struka, Lekara, obavezanih neprikosnovenom Hipokratovom zakletvom, ali, zasticenih politickom podrskom vladajuce stranke, onda to poprima posebnu konotaciju i paznju, gde se obavezno mora zaustaviti i zapitati, kuda mi to srljamo i dotlen cemo zatvarati oci pred ovako opasnim pojavama i desavanjima! Sta je sa solidarnoscu radnika, gde su nam nestali i sami pokusaji zastite nasih Sindikalnih organizacija, da li se pojedinci makar i zapitaju da sve to sto se jednom zaposlenom ucini danas, moze isto tako i bilo kom drugom da se desi, ukoliko se takvoj pojavi ne stane na put? Zar je strah i kukavicluk postao jaci od hrabrosti i neophodnosti odbrane ljudske casti i dostojanstva? A sta cemo nasoj deci tek ostaviti u amanet, ko ce da im sluzi za primer i ugled i kako cemo sacuvati sopstveni autoritet, na koga ce se oni oslanjati u njihovim zivotima????? Zalosno, obeshrabrujuce, ali i upozoravajuce, pitam se kako da stvorimo dobre, postene i uspesne ljude, ako smo takvi.........Upravo zato zelim verovati da postoje dobri i hrabri ljudi, koji se ovome znaju, smeju i mogu suprotstaviti.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.