Komentara: 0
Pregleda: 1049

30. Međunarodni festival pozorišta za decu – program za sredu, 20. septembar

19.09.2023. u 16:00h
Izvor: Subotica.com
30. Međunarodni festival pozorišta za decu – program za sredu, 20. septembar

Četvrtog dana 30. Međunarodnog festivala pozorišta za decu Subotica, u sredu 20. septembra, u takmičarskom programu publika će moći da pogleda predstave “Paprika Janči i Đavolji jezik” lutkarskog pozorišta Harlekin iz Mađarske (Scena „Jadran” Narodnog pozorišta, 10h) i “Žena-foka” slovačkog pozorišta “Anima-Act”  (Dečje pozorište Subotica, 12h).

Lutkarsko pozorište Harlekin iz Mađarske izvešće predstavu “Paprika Janči i Đavolji jezik” autora i reditelja Olivera Silnera. Iz dubine šume širi se užasan miris: to šumska veštica i njene sluge pripremaju tajanstveni napitak. Nedostaje im samo jedan sastojak: legendarna paprika vitalnosti! Baš tada - u pogrešno vreme na pogrešnom mestu - kroz šumu putuje lutalica Paprika Janči. On postaje zatočenik veštice koja ga potom primorava da se uputi na opasnu potragu za paprikom.

30. Međunarodni festival pozorišta za decu – program za sredu, 20. septembarIz slovačkog pozorišta “Anima-Act” stiže predstava “Žena-foka” (autorka: Lucia Svobodova, režija: Lucia Svobodova, Katarina Aulitisova). Predstava je inspirisana mitom o inuitskom naurodu. Žitelji severnih predela gajili su verovanje da su foke nekada davno bile ljudska bića. Glavna inspiracija predstavi bila je knjiga Klarise Pinkole Estes, Žene koje trče s vukovima. Priča je napisana izmišljenim jezikom inspirisanim govorom Inuita koji zvukom podseća na hladnu atmosferu polarnog kruga. Stoga predstavu mogu svi razumeti - naracija je u slikama, intonaciji i emocijama koje publiku pozivaju na jedno intimno pozorišno iskustvo.

U bioskopu Eurocinema u okviru filmskog programa biće prikazan u 11.00 časova animirani film “Mavka – zaštitnica šume”.

Na Trgu slobode najmlađi sugrađani predstaviće se u okviru pratećeg programa “Trgovi i ulice” svojim plesnim tačkama od 17.00 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 meseci i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 1049
Povezane teme

Dečji festival u Subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.