Komentara: 0
Pregleda: 4304

„29. novembar" dobio stečajnog upravnika

14.12.2008. u 16:34h
<p>Pavle Gros, iskusni stečajni upravnik, predložen je za privremenog zastupnika kapitala u fabrici " 29. novembar". Ovaj nekada&scaron;nji industrijski gigant je prestao sa radom pre ne&scaron;to vi&scaron;e od mesec dana, nakon propalog trećeg poku&scaron;aja privatizacije.</p>
„29. novembar" dobio stečajnog upravnika

Kapital je sada iz društvenog prešao u državno vlasništvo. Do sredine naredne godine znaće se koliki su stvarni dugovi fabrike, a prema rečima potpredsednika opštinskog sindikalnog veća u Subotici Ištvana Hudjia, fabrika sada vredi onoliko koliko je neko spreman da je plati.

Većina od oko 200 zaposlenih koji su radili do poslednjeg dana, proglašena je za tehnološki višak.

Industrija mesa i mesnih prerađevina AD „29. novembar" prestala je da radi, a 204 radnika poslata su na prinudni odmor do 31. oktobra.

Tri pokušaja

Industrija mesa i mesnih prerađevina "29. novembar" iz Subotice tri puta je na tenderu tražila kupca.

Produžen je prvobitni rok za završetak tendera sa 15. na 24. septembar, a dokumentacija je mogla da se otkupi do 10. septembra.

Nekadašnji lider u proizvodnji mesnih prerađevina, posebno popularan po "gotovim jelima", već punu deceniju je na ivici opstanka.

Neuspešna aukcijska prodaja

Posle neuspešne aukcijske prodaje pre pet godina, usvojen je program restrukturisanja, te su u "29. novembru" uvereni da je spremnost države da otpiše svoja potaživanja doprinela finansijskoj atraktivnosti ove fabrike.

Subotička Industrija mesa i mesnih prerađevina "29. novembar" je na tržište mesečno plasirala oko 150 tona trajnih i polutrajnih kobasica, a delimično je i obnovljen asortiman gotovih jela, koja se posebno dobro prodaju u Makedoniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 4304

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.