Komentara: 2
Pregleda: 1704
Foto

28. Memorijalni turnir „Stevan Ćele Vilotić“ od 22. do 26. septembra

21.09.2022. u 11:57h
Izvor: Subotica.com
U Subotici od 22. do 26. septembra će se održati 28. Memorijalni međunarodni omladinski turnir "Stevan Ćele Vilotić". Ove godine za Ćeletov trofej, pored domaćina Srbije boriće se Francuska, Portugal i Finska. Utakmice će se igrati u Subotici, Kuli i Senti.
28. Memorijalni turnir „Stevan Ćele Vilotić“ od 22. do 26. septembra

Sekretar Sportskog saveza Subotice, Dejan Vuković ispred organizacionog odbora izneo je plan odigravanja utakmica i istakao šta turnir znači za Suboticu.

-    Izuzetno nam je drago što je Fudbalski savez Srbije u Subotici i sportskom savezu našeg grada prepoznaje partnere za organizaciju turnira čiji je idejni tvorac naš čuveni novinar Ivica Kajdoči koji se sa Miljanom Miljanićem u to vreme dogovorio da se održavanjem ovog Memorijala čuva uspomena i sećanje na Stevan Vilotića jednog izuzetnog sportskog radnika koji se bavio mlađim selekcijama i sa njima beležio odlične rezultate – rekao je Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice - Turnir će ove godine biti izuzetno kvalitetan gde pored Srbije učestvuju reprezentacije  Finske, Portugala, Francuske. Utakmice će se igrati u Subotici, Kuli i Senti. Velike zasluge idu Fudbalskim klubovima na čijim terenima će se održavati treninzi tokom turnira, a to su, Bačka 1901, Tavankutu, Vinogradau, Radničkom iz Bajmoka, Senti, kao i Gradskom stadionu koji je ustupio pomoćne, ali i i glavni teren.

28. Memorijalni turnir „Stevan Ćele Vilotić“ od 22. do 26. septembra

Pavle Simić, tim menadžer reprezentacije Srbije, istakao je važnost turnira i pohvalio organizaciju.

- Memorijal „Stevan Ćele Vilotić“ spada u jedan od turnira sa najdužim stažom među prijateljskim međunarodnim turnirima u Evropi, Spisak ekipa koje ove godine učestvuju daje mu epitet jednog od najjačih, a činjenica da su tu selekcije poput Francuske i Portugala uz Srbiju možda može svrstati turnir među najjače i u konkurenciji kvalifikacionih koji se igraju do kraja godine. Iz tog razloga za svakog mladog igrača učešće i igranje na ovom turniru veliki je izazov i odskočna daska za dalji napredak – istakao je Simić - Moram da pohvalim timski rad  Fudbalskog saveza Srbije, Lokalne samouprave Subotice i sportskog saveza, klubova koji su se uključili u organizaciju ovom 28. Ćeletovog turnira.  Veoma sam srećan što smo ponovo ovde i nadam se da ćemo još dugo godina organizovati i dolaziti na ovaj turnir.

28. Memorijalni turnir „Stevan Ćele Vilotić“ od 22. do 26. septembra

Selektor Srbije Jovan Damjanović, koji je svojevremeno i kao igrač nastupao na Memorijalu „Stevan Ćele Vilotić“, istakao je da mu mnogo znači što je sada u novoj ulozi na ovako prestižnom turniru i kakvisu ciljevi njegovog tima.

- Imamo sjane učesnike, selekcije Srbije, Portugala,  Francuske, kao i Finske koja je dobro organizovana. Mislim da nas očekuje dobar fudbal i velika borba za Ćeletov trofej. Mi ćemo se truditi da se predstavimo u dobrom  svetlu, da igramo atraktivan i ofanzivan fudbal. Za ovu generaciju ovo je početak priprema za kvalifikacione turnire i to je najvažnije. Naš cilje je da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo i nastavimo dalje ka Svetskom. To je jeda put ove generacije koja je izuzetno talentovana, kao i sve naše selekcije. Individualni talenat uvek imamo, a na Ćele Vilotić turniru uvek počinjemo nešto novo i pravimo tim. Ako budemo pravi tim sigurno da nas očekuje blistavo vreme – rekao je Damjanović.

28. Memorijalni turnir „Stevan Ćele Vilotić“ od 22. do 26. septembra

Marko Lazetić, jedan iz plejade talentovanih igrača našeg tima po drugi put će nastupati za Srbiju na Ćeletovom turniru i braniti trofej osvojen prošle godine, a pred duele sa tri jake selekcije učesnice 28. Memorijala poručuje:

- Meni i kao svim mojim saigračima je čast i privilegija biti pozvan za reprezentaciju Srbije na turniru kao što je „Stevan Ćele Vilotić“ Svi smo jedva čekali da dođemo da igramo baš zbog toga što je turnir mnogo jači i bolji od prošle godine po kvalitetu ekipa ušesnica. Uvek idemo na najviše, spremni smo da osvojimo Ćeletov trofej. Nada se da će publika uživati u našim utakmicama jer zanm da mi hoćemo u igri na terenu.

28. Memorijalni turnir „Stevan Ćele Vilotić“ od 22. do 26. septembra

Selektor Jovan Damjanović pozvao je 24 igrača: golmani Lazar Kaličanin (Čukarički), Jovan Miladinović (Crvena zvezda), Dimitrije Stevanović (Radnički, Niš), odbrana Stefan Leković (Crvena zvezda), Viktor Radojević (Grafičar), Ognjen Mimović (Crvena zvezda), Vukašin Đurđević (Rad), Bojan Kovačević (Čukarički), Nikola Miličić (Radnički, Kragujevac), Mateja Milovanović (Ajaks, Amsterdam), Branislav Milanov (Kabel), srednji red Mateja Stjepanović (Partizan), Samed Baždar (Partizan), Mihajlo Milosavić (TSC), Lukijan Abadžija (Vojvodina), Uroš Miladinović (Čukarički), Jovan Šljivić (Grafičar), napad Mihajlo Spasojević (Čukarički), Janko Jevremović (Partizan), Uroš Kabić (Vojvodina), Jovan Mijatović (Grafičar), Marko Lazetić (Milan), Mihajlo Petković (Partizan), Miloš Luković (IMT).

Raspored utakmica:

1. kolo: četvrtak, 22. septembar
Portugal – Francuska, Senta u 16h
Srbija – Finska, Gradski stadion Subotica u 17h

2. kolo: subota, 24. septembar
Srbija – Portugal, Kula, u 16h
Francuska – Finska, Senta u 16h

3. kolo: ponedeljak, 26.septembar
Finska – Portugal, Kula u 15h
Srbija - Francuska, Gradski stadion Subotica, 17,00

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1704

Povezana vest

Povezane teme

memorijalni turnir stevan vilotić ćele

stevan ćele vilotić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.