Komentara: 0
Pregleda: 1792

20,5 miliona za subotičke festivale

20.03.2009. u 10:18h
Izvor: RTV Yueco
<p>U Subotici je jutros potpisan protokol o sufinasiranju 16.festivala evroskog filama &ldquo;Palić 2009.&rdquo; i 16. Međunarodnog festivala pozori&scaron;ta za decu &ldquo;Subotica 2009&rdquo;. Ove projekte finansira Ministarstvo kulture, grad Subotica, Otvoreni univerzite, Dečje pozori&scaron;te i Pokrajinski sekreterijat za kulturu.</p>
20,5 miliona za subotičke festivale

Pokrajinski sekretar za kulturu, Milorad Đurić kaže da će sa osam miliona dinara podržati i ideju fondacije “Fokus”, “Subotica grad festivala”.Pokrajinski sekreterijat za kulturu je izdvojio dvadeset miliona i 500 hiljada dinara za subotičke festivale. Za 16. festival evropskog filma izdvojeno je 14 miliona i 500 hiljada, a za 16. Međunarodni festival pozorišta za decu šest miliona dinara.

Subotica bi mogla da bude jedan od centara za kulturu, pored Novog Sada .Pokrajinski sekretar želi da se upozna sa i sagleda stanje u radu i programima kulturnih institucija u Subotici i drugih gradova Vojvodine.”Subotica grad festivala” je projekat koji bi trebalo da objedini različite festivale i manifestacije i uklopi ih.

Subotica je dugoročno gledano prepoznata kao grad sa velikim mogućnostima u kulturnom i turističkom smislu.Ono što Subotica ima u ukupnoj ponudi na polju kulture treba da bude ponuda grada i pokrajine.

Pokrajinski sekretar je obišao Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika, Narodni muzej Subotice, Gradsku biblioteku i Narodno pozorište.U 18 časova će otvoriti međunarodnu izložbu “Umetnička grafika i savremeni mediji”.

Izgradnja i rekonstrukcija Narodnog pozorišta u Subotici je jedan od najbitnijih projekat za kulturu ne samo grada, nego i zemlje, rekao je pokrajinski sekretar za kulturu. Iz pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja izdvojeno je 200 miliona dinara za nastavak radova na pozorištu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1792
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.