Komentara: 33
Pregleda: 6933

2 miliona dinara za omladinski sektor

28.05.2013. u 14:10h
Izvor: RTV City
Gradonačelnik Modest Dulić i član Gradskog veća za omladinu i turizam Vjekoslav Ostrogonac, uručili su danas predstavnicima 19 subotičkih organizacija ugovore o finansiranju i sufinansiranju programa i projekata u oblasti omladinskog sektora. Iz budžeta je za ove namene izdvojeno 2 miliona dinara.
2 miliona dinara za omladinski sektor

Konkurs je trajao od 11. do 30. aprila, a pravo na apliciranje imala su udruženja i organizacije za finansiranje i sufinansiranje projekata mladih iz devet oblasti, poput obrazovanja i zapošljavanja, volonterizma, kao i zdravlja, socijalne politike i bezbednosti mladih.

Gradonačelnik Modest Dulić je istakao da je 2 miliona dinara za 19 uspešno konkurisanih projekata, rezultat nedavno usvojenog lokalnog akcionog plana za mlade, koji prema njegovim rečima predstavlja strateški dokument koji ima misiju da definiše probleme, ali i da ponudi niz mera za njihovo rešavanje.

Udruženja i organizacije imale su pravo da se na konkurs prijave isključivo sa jednim projektom. Dobitnici sredstava u obavezi su da projekte sprovedu do oktobra, kada će se, prema rečima Vjekoslava Ostrogonca raspisati novi konkurs.

Udruženje građana „Plava planeta“ jedno je od 19 organizacija koje je apliciralo na konkurs lokalne samouprave, i to za projekat „Summer youth camp“ za srednjoškolce, koji će se na leto organizovati na Majkinom salašu. Za njegovu relizaciju dobili su 100.000 dinara. Međutim, taj iznos sredstava će pokriti samo jedan deo projekta.

Među dobitnicima sredstava su i Festival Omladina Subotica, Edukativni centar Roma, Festival Summer3p, i drugi.

Dodatak: Rešenje o raspodeli sredstava budžeta grada Subotice za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata u oblasti omladinskog sektora na teritoriji grada Subotice za 2013. godinu

Izvor: RTV City
Uručivanje Ugovora o finansiranju i sufinansiranju programa i projekata u oblasti omladinskog sektora Uručivanje Ugovora o finansiranju i sufinansiranju programa i projekata u oblasti omladinskog sektora Uručivanje Ugovora o finansiranju i sufinansiranju programa i projekata u oblasti omladinskog sektora Uručivanje Ugovora o finansiranju i sufinansiranju programa i projekata u oblasti omladinskog sektora Uručivanje Ugovora o finansiranju i sufinansiranju programa i projekata u oblasti omladinskog sektora Uručivanje Ugovora o finansiranju i sufinansiranju programa i projekata u oblasti omladinskog sektora Uručivanje Ugovora o finansiranju i sufinansiranju programa i projekata u oblasti omladinskog sektora Uručivanje Ugovora o finansiranju i sufinansiranju programa i projekata u oblasti omladinskog sektora
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 33
Pregleda: 6933
Povezane teme

Modest Dulić

josipa ivanković

vjekoslav ostrogonac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.