Komentara: 13
Pregleda: 9759

160 godina restorana Mala gostiona

20.07.2012. u 23:22h
Izvor: RTV Yueco
Restoran “Mala gostiona” na Paliću ove godine slavi redak jubilej – 160 godina postojanja i neprekidnog rada. Tim povodom, u samom restoranu priređena je press konferencija preduzeća “Elit Palić” (Ellite Palić) u čijem sastavu i radi ovaj restoran, kako bi se predstavile novine u ponudi restorana, ali i preduzeća, u godini jubileja.
160 godina restorana Mala gostiona

Dugogodišnji turistički radnik na Paliću, a sada savetnik direktora preduzeća Elit Palić Dragutin Miljković, ocenio je da je “Mala gostiona” bila i ostala “prva dama Palićkog turizma”. Govoreći o istorijatu restorana, Miljković je rekao da su razvoj turizma na Paliću i razvoj sadržaja “Male gostione” neraskidivo povezani. Miljković je rekao da je u početku bila mesto za niže socijalne slojeve, ali da je kasnije, pa i u današnje vreme, nezaobilazno mesto protokolarnih prijema, balova, a jedno vreme je usluživala i goste “Titove vile” na Paliću.

Povodom jubileja, Mala gostiona pripremila je i iznenađenja u ponudi. Tako su za sve goste Male gostione snižene cene osam specijaliteta, među kojima su i dva jela za koje tvrde da su nastala baš u njihovoj kuhinji - “Juneći perkelt” po ceni od 490 dinara i “Palićke palačinke”, po ceni od 190 dinara. Osim toga, sve dame koje do kraja avgusta sednu na letnju terasu Male gostione moći će da biraju koje će od deset gratis pića da popiju, a među njima su i vino, pivo i likeri, ali i sokovi, voda i kafa.

Mala Gostiona: Dalibor Sekulić, Dragutin Miljković, Goran Gabrić, Toni Bedalov

Elit Palić i preduzeće za razvoj turizma Park Palić već izvesno vreme imaju ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji koji za cilj ima, sa jedne strane promociju potencijala Elit Palića, a sa druge stranke kvalitetnu uslugu u objektima preduzeća za koje je ocenjeno da je nosilac turističke ponude na Paliću.

Mala gostiona posluje u sastavu preduzeća Elit Palić, zajedno sa “Ribljom čardom”, hotelima “Park” i “Jezero”, a njene specifičnosti možete isprobati i kroz neki od turističkih proizvoda preduzeća Elit Palić. Kako bi dali novi zamah svojoj turističkoj ponudi, predstavili svoje kapacitete, i visok kvalitet usluga gostima iz Srbije i regiona, Elit Palić je pripremio nekoliko aranžmana po cenama koje su znatno niže u odnosu na standardne.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 9759
Povezane teme

Goran Gabrić

mala gostiona

ellite palić

dragutin miljković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.