• Pregleda: 8415

160 godina restorana Mala gostiona

Restoran “Mala gostiona” na Paliću ove godine slavi redak jubilej – 160 godina postojanja i neprekidnog rada. Tim povodom, u samom restoranu priređena je press konferencija preduzeća “Elit Palić” (Ellite Palić) u čijem sastavu i radi ovaj restoran, kako bi se predstavile novine u ponudi restorana, ali i preduzeća, u godini jubileja.
160 godina restorana Mala gostiona

Dugogodišnji turistički radnik na Paliću, a sada savetnik direktora preduzeća Elit Palić Dragutin Miljković, ocenio je da je “Mala gostiona” bila i ostala “prva dama Palićkog turizma”. Govoreći o istorijatu restorana, Miljković je rekao da su razvoj turizma na Paliću i razvoj sadržaja “Male gostione” neraskidivo povezani. Miljković je rekao da je u početku bila mesto za niže socijalne slojeve, ali da je kasnije, pa i u današnje vreme, nezaobilazno mesto protokolarnih prijema, balova, a jedno vreme je usluživala i goste “Titove vile” na Paliću.

Povodom jubileja, Mala gostiona pripremila je i iznenađenja u ponudi. Tako su za sve goste Male gostione snižene cene osam specijaliteta, među kojima su i dva jela za koje tvrde da su nastala baš u njihovoj kuhinji - “Juneći perkelt” po ceni od 490 dinara i “Palićke palačinke”, po ceni od 190 dinara. Osim toga, sve dame koje do kraja avgusta sednu na letnju terasu Male gostione moći će da biraju koje će od deset gratis pića da popiju, a među njima su i vino, pivo i likeri, ali i sokovi, voda i kafa.

Mala Gostiona: Dalibor Sekulić, Dragutin Miljković, Goran Gabrić, Toni Bedalov

Elit Palić i preduzeće za razvoj turizma Park Palić već izvesno vreme imaju ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji koji za cilj ima, sa jedne strane promociju potencijala Elit Palića, a sa druge stranke kvalitetnu uslugu u objektima preduzeća za koje je ocenjeno da je nosilac turističke ponude na Paliću.

Mala gostiona posluje u sastavu preduzeća Elit Palić, zajedno sa “Ribljom čardom”, hotelima “Park” i “Jezero”, a njene specifičnosti možete isprobati i kroz neki od turističkih proizvoda preduzeća Elit Palić. Kako bi dali novi zamah svojoj turističkoj ponudi, predstavili svoje kapacitete, i visok kvalitet usluga gostima iz Srbije i regiona, Elit Palić je pripremio nekoliko aranžmana po cenama koje su znatno niže u odnosu na standardne.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

13
bukin Odgovori
Cestitam radnicima Male gstione jubilej.Svaka cast Miljkovicu iskusan je imoze da pomogne. Neznam sta ume i sta ce tamo Gabric *** cenzurisano ***
Pera Odgovori
Mislim da je gospodin sa brkovima za 20 godina sasvim dovoljno pomogao da Palic ne napreduje.
*** cenzurisano ***
pajo Odgovori
Miljković je rekao da je u početku bila mesto za niže socijalne slojeve... E tugo. Gde im je sada mesto? Pored kontejnera,na buvljaku,kojekakvim gradilištima.... nastavi niz
Sogor Odgovori
Mislim sta reci Mala gostiona ugled palica sto se tice restoranskog poslovanja svaka cast znaju da ugoste goste na profesionalan nacin i gostoljubiv pricam iz iskustva ako mi neverujete uverite se sami odite na rucak ili veceru :)) Ambijent je odlican a sto se tice usluznog osoblja nem reci svaka cast i nek se drze samo tako svaka cast momci :DD
Zoli Odgovori
Zasto se ne pise o tome ko je bio vlasnik pre rata Male Gostione i posle restitucije novi vlasnik sta ima u planu.A gospoda ko da sede u vozu.
apetito Odgovori
Najgori restoran u okolini ,hrana ocajna,usluga nikakva,kao za vreme komunizma.
gooca Odgovori
Znate onu narodnu"Izvana gladac iznutra jadac"?E tako je i u "Maloj gostioni".To je nekad bilo super otmeno mesto sa vrhunskom uslugom,odlicnim nedeljnim ruckom,a sad su kola krenula nizbrdo,i mogu neka gospoda da pricaju drugacije u toj firmi sve gore,plate kasne nekoliko meseci i kako ocekivati uslugu na nivou kakva je bila pre nekoliko godina.Ne znam da li je ovaj moj komentar "dovoljno dobar"za objavu ali meni jos jedna stvar nije jasna sta radi Gospodin Gabric tu i gde su ljudi koji vode "Malu gostionu"!?
tikko Odgovori
Pitajte radnike u Maloj gostioni i Ribljoj cardi kada su zadnji put dobili platu i sto se kompletna ekipa konobara iz Riblje carde preselila u Vila Viktoriju (zbog dobre plate??).
sale Odgovori
Al se nekad dobro jelo u maloj gostioni,dok ovi sa slike nisu dosli da uniste!
Aleksa Odgovori
@Gooca
Svaka Vam je reč na mestu. Jednom sam se prevario i otišao sa gostima iz Nemačke na nedeljni
ručak. I kako jednom reče Mija Aleksić "bio sam tri puta-prvi put,zadnji put i nikad više"
maja Odgovori
@tikko
Kad vec spomenuste Vilu Viktoriju, to se zove usluga, kvalitet, ambijent.
punomoćnik naslwednika Odgovori
Novi vlasnik, odnosno najagilniji naslednik ima nameru da dovede novo rukovodstvo, a ovaj restoran koji je najskuplji u regiji naspram usluge koju nudi - da okrene naglavačke što se poslovanja tiče, da spreči razvlačenje i muvanje, da ukine ovakve sedeljke koje se zovu konferencije za štampu, da ukine VIP status dugačkoj koloni grebatora, Mala gostiona neće više biti ranžirna stanica gde se prave razne kompozicije vozova, neće moći da radi niko ko je u sukobu poslovnog interesa, a ponuda restorana neće biti krojena prema platežnoj sposobnosti tzv. virmanskih platilaca jer ih je sve manje nego će otvoriti jelovnik i za porodičnu konzumaciju pod uslovima koji su prihvatljivi i za stomak i za novčanik.
Izvinite, ali blizu je taj trenutak .
apetito Odgovori
Ko je direktor, ako mu je ovaj savetnik?
A cika Toni, sta ce on ovde ciji je on pomocnik?
*** cenzurisano ***
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.