Komentara: 0
Pregleda: 3882

144 godine Muzičke škole

12.10.2012. u 17:39h
Izvor: RTV Yueco
Muzička škola ove godine proslavlja 144 godine postojanja i tako predstavlja najstariju muzičku obrazovnu ustanovu u zemlji. Jubilej će obeležiti velikim koncertom u Velikoj većnici Gradske kuće u ponedeljak u 19.30 časova. Muzičku školu danas pohađa oko 800 đaka.
144 godine Muzičke škole

Iako Muzička škola ove godine slavi 144 godine postojanja, muzičko obrazovanje u Subotici postoji oko 200 godina. Muzičko obrazovanje se tada vezivalo za instituciju crkve, a od 1868. godine započeto je muzičko obrazovanje u staroj gimnaziji, koja se nalazila na mestu današnje Gradske kuće. Muzičko obrazovanje tada je obuhvatalo tri odseka: solo pevanje, violinu i viliončelo.

Muzička škola danas obrazuje oko 800 đaka. Najveće interesovanje, kao i uvek, vlada za klavir, gitaru i tamburu. Za razliku od prethodnih godina kada su se koncerti povodom obeležavanja godišnjice održavali u školi, odlučeno je da se ove godine održi u Velikoj većnici Gradske kuće. Pored gostiju iz muzičkih škola iz Segedina, Osjeka i Zemuna na koncertu će učestvovati i učenici i profesori subotičke Muzičke škole.

Svečani koncert će okupiti oko 120 učesnika. Iako je Dan škole zvanično 16.oktobar, koncert će biti održan dan ranije, u ponedeljak 15. oktobra sa početkom od 19.30 časova.

Izvor: RTV Yueco
Obeležena godišnjica muzičke škole Obeležena godišnjica muzičke škole Obeležena godišnjica muzičke škole Obeležena godišnjica muzičke škole Obeležena godišnjica muzičke škole Obeležena godišnjica muzičke škole Obeležena godišnjica muzičke škole Obeležena godišnjica muzičke škole
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3882
Povezane teme

muzička škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.