Komentara: 29
Pregleda: 5782

130 miliona dinara za saobraćajnice u Subotici

25.06.2013. u 15:27h
Izvor: RTV City
Predsednik Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine Bojan Pajtić, direktor Fonda za kapitalna ulaganja Nebojša Malenković i gradonačelnik Modest Dulić obišli su danas Čordaški put u mesnoj zajednici Željezničko naselje, koji je nedavno asfaltiran. Izvođač radova bila je kompanija Vojput, a investicija je iznosila 19 miliona dinara.
130 miliona dinara za saobraćajnice u Subotici

Planom detaljne regulacije gradskih saobraćajnica, i u narednom periodu radiće se na sanaciji i izgradnji saobraćajne infrastrukture u Subotici, za šta će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 130 miliona dinara.

Obilazeći nedavno završeni deo ulice Jovana Mikića, Subotičanima poznatiji kao Čordaški put, predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić istakao je da je loša situacija da u 21. veku jedno ovakvo veliko naselje nema asfalitiran put, ali da je dobro što se u prethodnih nekoliko godina značajno podiže nivo infrastukture u Subotici, za koju je u prethodnih pet godina iz budžeta pokrajine izdvojeno 6,4 miliona bespovratnih sredstava.

Iz Fonda za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine, u proteklih nekoliko godina za projekte uređenja gradske infrastrukture, i poboljšanja uslova života građana u mesnim zajednicama, do sada je izdvojeno 3,5 milijarde dinara.Čordaški put

Gradonačelnik Modest Dulić, saradnju i pomoć od strane pokrajinske Vlade i Fonda istakao je veoma bitnom, i dodao da bi u slučaju izostanka njihove podrške, realizacija velikog broja infrastrukturnih projekata, među kojima je nastavak izgradnje zgrade Narodnog pozorišta, bila pod znakom pitanja. Kada je reč o radovima na pozorištu, do kraja septembra biće završen stari, zaštićeni deo zgrade, a u planu je da novo pozorište bude završeno 2015. godine.

Pokrajinska vlada će i pored budžeta umanjenog za 3,5 milijarde dinara, i u narednom periodu u skladu sa mogućnostima učestvovati u projektima koji će građanima Subotice poboljšati kvalitet života, ali i privlačiti investitore u naš grad. Planom detaljne regulacije gradskih saobraćajnica, i u narednom periodu radiće se na sanaciji i izgradnji saobraćajne infrastrukture u Subotici, za šta će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 130 miliona dinara.

Izvor: RTV City
Pajtić obišao Čordaški put Pajtić obišao Čordaški put Pajtić obišao Čordaški put Pajtić obišao Čordaški put Pajtić obišao Čordaški put Pajtić obišao Čordaški put Pajtić obišao Čordaški put Pajtić obišao Čordaški put
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 29
Pregleda: 5782
Povezane teme

Asfaltiranje ulica u Subotici

Modest Dulić

bojan pajtić

čordaški put

fond za kapitalna ulaganja

nebojša malenković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.