• Pregleda: 2300

Paljenje otpada na Makovoj sedmici

Ove godine je i kalendarski, a i vremenski počelo ranije paljenje otpada i strnjike u plastenicima u okviru Osiječke, Beogradske, Pećarske ulice i Majšanskog puta.

Do sad je to bilo od kraja juna i s početkom jula pa do kraja leta s početkom oko ponoći ili jedan čas izjutra, a ove godine su već počeli i to svakodnevno i to već od 21 čas. Taman kad otvorimo prozore da provetrimo i onda nam se cele kuće ispune dimom koji ne možemo da provetrimo sve do ujutro.

Naravno, kao i svake godine do sada niko na naše peticije, pozivanja komunalne inspekcije i policije ne reaguje... Neuviđajne komšije se ponašaju kao bezobzirne siledžije trujući sve komšije, a niko nas ne štiti od njih...

5
Žolt [pre 174 dana i 16 časova] Odgovori
Dokle više siledžijstva neuviđajnih komšija koje truju sve ostale? Šta da urade normalni stanovnici Makove i kako da primitivizmu i bezobrazluku stanu na put?
Drnduš [pre 173 dana i 11 časova] Odgovori
Žalosno je što neki ljudi žive u dvadesetom veku, pale..... Pored toliko jeftinih džakova za smeće, oni pale... Haos. Nemam reči. U svim delovima grada ima takvih kretena.
Magnum [pre 172 dana i 21 čas]
nije problem cena džakova,već što ovi iz čistoće neće da ih odnesu...
Gile [pre 172 dana i 18 časova]
U 20-tom veku ???
Osiječka ulica [pre 169 dana i 22 časa] Odgovori
Nisu to samo neuviđavne komšije, već industrijsko paljenje. Evo, danas 1. juna već 5 ili 10 dan pada kiša a cela Makova a posebno mi u Osiječkoj ulici smo upravo sada u 20,30 h potpuno ugušeni dimom jer su plastenici pre desetak minuta počeli sa spaljivanjem otpada. Soba nam je tako puna dima jer nam je bio otvoren prozor da gotovo ne vidimo televizor. Majka ima bronhijalnu astmu i sad smo zvali Hitnu pomoć jer je od dima dobila napad gušenja. Upravo smo zvali policiju a oni su nas uputili na Komunalnu policiju pa smo nazvali njih ali oni nemaju noćna i vikend dežurstva i upućeni smo da se javimo u ponedeljak ujutro????? Kakva je to policija koja nema popodnevnu vikend i svakodnevnu večernju smenu...??? Kakve su to komšije i kakvi su ti vlasnici plastenika kojima nije bitno zdravlje komšija već samo njihova zarada.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.