Komentara: 2
Pregleda: 2859

Oni dolaze: David Petrović Blašković, đak generacije OŠ "Đuro Salaj"

19.08.2020. u 12:00h
Izvor: Subotica.com
Ljubav prema engleskom jeziku, matematici i računarima, David Petrović Blašković, đak generacije OŠ "Đuro Salaj", odlučio je da ne razdvaja, već da ih objedini u budući životni poziv, a to je elektrotehničar informacionih tehnologija u Tehničkoj školi "Ivan Sarić".
Oni dolaze: David Petrović Blašković, đak generacije OŠ "Đuro Salaj"

Bilo da čita, sluša ili gleda sadržaj od interesovanja na engleskom jeziku, David Petrović Blašković ne mora da traži prevod jer ga besprekorno razume, a kako i sam priznaje, često se njime služi i u komunikaciji putem društvenih mreža, a koristi mu i u omiljemom vidu zabave - video igrama.

- Jako volim engleski jezik, počeo sam da ga učim još u prvom razredu i odmah mi se svideo. Ne mogu tačno da kažem šta me je kod njega privuklo, jer mi se dopada kako zvuči i voleo bih jednog dana da odem u neku zemlju gde se govori isključivo engleskim jezikom, kako bih mogu da pričam sa ljudima kojima je to maternji i tako unapredim veštinu konverzacije - priča David, koji je na opštinskom takmičenju iz engleskog jezika bio treći, na okružnom drugi, dok na republičkom nije imao priliku da pokaže svoje znanje, jer se nije održalo usled epidemije. - Zadovoljan sam i ovim što sam postigao, jer se vreme koje sam uložio u učenje na kraju isplatilo i ako budem imao priliku da se takmičim u srednjoj školi, sigurno ću se prijaviti.

Oni dolaze: David Petrović Blašković, đak generacije OŠ "Đuro Salaj"Uz engleski jezik, Davidu je od ranog školovanja i matematika prirasla srcu, te se već u trećem razredu oprobao na međunarodnom takmičenju "Kengur bez granica", kada je osvojio drugo mesto. Ipak, kaže da uspesi na takmičenjima nisu najvažniji, već razumevanje predmeta koje u sećanju ostaje mnogo duže od bilo koje diplome.

- Matematika je vrlo logična nauka i nikada nisam imao problema sa ovim predmetom baš iz tog razloga. Volim da rešavam različite zadatke i uvek mi je bilo zanimljivo da tragam za rešenjem, pogotovo ako postoji više različitih načina da se jedan zadatak reši - kaže David.

Oni dolaze: David Petrović Blašković, đak generacije OŠ "Đuro Salaj"Kako bi na što bolji način iskoristio znanje i privreženost prema ova dva predmeta, ali i prema računaru za kojim najradije provodi slobodno vreme, David je odlučio da u septembru sedne u klupu Tehničke škole "Ivan Sarić", kao budući elektrotehničar informacionih tehnologija.

- Dosta vremena provodim za računarom, jer mi pruža mnogo mogućnosti. Ne samo za zabavu, kao što su video igre koje volim da igram sa drugarima, već i za saznavanje. Jako mnogo toga može da se nauči, napravi i uradi pomoću računara i zato bih voleo da mi jednog dana i posao bude vezan za računar - poručuje David.

Oni dolaze: David Petrović Blašković, đak generacije OŠ "Đuro Salaj"USPESI

3. razred

 • Drugo mesto na takmičenju iz matematike "Kengur bez granica".

6. razred

 • Treće mesto na opštinskom takmičenju iz biologije;
 • Pohvala na opštinskom takmičenju iz matematike.

7. razred

 • Treće mesto na opštinskom takmičenju iz matematike.

8. razred

 • Treće mesto na opštinskom takmičenju iz engleskog jezika;
 • Drugo mesto na okružnom takmičenju iz engleskog jezika.
Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2859
Povezane teme

oš đuro salaj

osnovna škola đuro salaj

oni dolaze

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
  Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
  Pravila komentarisanja
  Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.