Komentara: 0
Pregleda: 291

6. Dead Lake Festival Horora i Vina

29. novembar 2020. u 16:00 časova
Bioskop "Abazija" Više detalja

Zbog novonastalih okolnosti ovogodišnji Deadl Lake festival horora i vina 6(66) će biti podeljen u dva dela i filmovi će se prikazivati tokom dva vikenda.

Ovog vikenda prikaujemo: 

Petak, 27. novemar

  • 16:00  - Igra strave

„Igra strave“ („Come play“) reditelja Džejkoba Čejsa je nova vizija horora. Mladi Azi Robertson je u ulozi Olivera, usamljenog mladića koji se oseća drugačije od svih ostalih. Na svom tabletu očajnički traži prijatelja u kom bi našao utehu i utočište. Upravo tamo tajanstveno stvorenje pokušava ući u njegov svet, a Oliverovi roditelji moraju da se bore kako bi spasili sina od tog jezivog stvorenja.

Subota: 28. novembar

  • 15:45 Bloody popcorn
  • 16:00 I am toxic

"Krvave kokice“ („Bloody popcorn“) kratki film u režiji Miroslava Lakobrije, rađen u ruskoj produkciji - Usamljeni mladić gleda film u bioskopu kada najednom počinje da se dešava nešto čudno.

„Ja sam toksičan“ („I am toxic“) je film argentinskog reditelja Pabla Paresa. U gomili leševa neko se probudi. Ko je on? Kako se tamo našao? Amnezija je prva faza infekcije koja ljude pretvara u sasušena bića. Glad ih je naterala da jedu leševe iz bakteriološkog rata na severu, bačene sa neba na jug američkog kontinenta. Pas, kako ga je nazvala grupa od trojice divljih muškaraca i jedne devojke, započinje suludu trku za preživljavanje i zatvaranje rana iz svoje prošlosti, pre nego što infekcija uznapreduje i pretvori ga u jedno od onih sasušenih bića, slepih i bez sećanja koji su zarazili ovu zemlju i lutaju bez sudbine.

Nedelja 29. novembar 

  • 16:00 Possessor (uncut)

„Posednik“ („Possessor“) reditelja  Brendona Kronemberga, sina čuvenog kralja horora Dejvida Kronenberga, uz koga je i uronio u svet filma radeći na filmu "Postojanje" (eXistenZ, 1999.) kao tehničar za specijalne efekte, započeo je svoju ozbiljniju autorsku karijeru sa svojim prvim dugometražnim filmom "Antivirus" (Antiviral, 2012.). Film “Posednik” prati agentkinju elitne tajanstvene korporacije koja koristeći neuralne implante zaposeda tela drugih ljudi, i tera ih počine ubistva bogatih klijenata.

 

Raspored projekcija za naredni vikend biće objavljen blagovremeno - kada budemo znali da li se uvode nove mere i menja radno vreme bioskopa. Hvala na razumevanju i vidimo se u Abaziji!

Ulaz na sve projekcije sa Festivala je besplatan.

***

Bioskop Abazija ima najsavremeniji sistem ventilacije i potpune rekuperacije vazduha u bioskopskoj sali za vreme projekcija filmova. Tokom jednog sata celokupna zapremina vazduha u sali se potpuno izmeni dva puta. Vazduh iz prostorije koji sadrži različite nečistoće, aerosoli, mirise, vlagu i manjak kiseonika izbacuje se napolje, a čist spoljnji vazduh ulazi u salu. I tako 3 puta tokom jedne projekcije filma prosečne dužine od 90 minuta.⁣⁣

Ovakvim načinom ventilacije bioskop Abazija je mnogo bezbednije mesto od tržnih centara ili drugih prostorija i sala koje imaju zatvoren sistem ventilacije.

6. Dead Lake Festival Horora i Vina
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.