Komentara: 0
Pregleda: 590

Književne večeri sa Đorđem Kuburićem (Gost: Rolan Orčik, promocija romana "Fantomkomando")

24. januar 2020. u 18:00 časova
Restoran "Krupara" Bačko Dušanovo Više detalja

U petak, 24. januara 2020, gost Krupare biće Roland Orčik (Segedin), a povod je njegov roman „Fantomkomando“ u izdanju KCNS (Novi Sad) 2019. Sa mađarskog prevela Angela Pataki.

Veče počinje u 18 časova.

Rođen 1975. o Bečeju. Od 1992. živi u Segedinu (Mađarska). Osnovnu školu završio u rodnom mestu. Na Segedinskom Univerzitetu diplomirao na smeru mađarskog jezika i književnosti, a 2013. završio postdiplomske studije na smeru komparativne književnosti. Piše poeziju, eseje, kritike, studije i prevodi južnoslovenske književnosti na mađarski jezik. Poezija mu je prevedena na bosanski, hrvatski, grčki, engleski, francuski, rumunski, španski, slovenački i srpski jezik.

Orčik spaja istorijske podatke i segmente rata sa svakodnevicom mladih tinejdžera, koji su glavni junaci . Muzika je takođe bitan segment života i stvaralaštva autora. Likovi raznih bendova, stihovi pesama često se pojavljuju u njegovim delima. Određeni muzički elementi su prisutni i u knjizi „Fantomkomando“, što celu priču predstavlja u realnijem svetlu.

Književne večeri sa Đorđem Kuburićem (Gost: Rolan Orčik, promocija romana "Fantomkomando")
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.