Komentara: 0
Pregleda: 380

Desiré Festival 2020

23. novembar 2020. u 16:30 časova
Pozorište "Kosztolányi Dezső"

Bitef teatar (Beograd)
KRETANJE

Tekst Dimitrija Kokanova, uobličen kao niz od pet paralelnih/ukrštenih monoloških iskaza o reprezentativnim situacijama ugroženosti koje nameće savremeni svet, a sagledanih sa pozicija "tela" kao pseudoaktera, jedan je od prvih autentičnih predložaka namenjenih "imerzivnoj" pozorišnoj strategiji.

Pronašavši pravu srazmeru identifikacije i distance, kritičnosti i introspekcije, rediteljka Jovana Tomić dosledno pomera granice scenske iluzije, ali i stepen uključenosti gledalaca (svrstanih u pet grupa što različitim redosledom učestvuju u pet prizora) kako bi nas, kroz suprotnosti kao što su "prošlost–budućnost", "ljudsko–mašinsko" ili "spolja–iznutra", konstantno održavala u tenziji između saosećanja i otpora tenziji koja u završnom, zajedničkom obredu izvođača i publike dopušta samo trenutno olakšanje.

Desiré Festival 2020
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.