Komentara: 2
Pregleda: 587

Potpisivanje peticije za besplatne udbenike za sve đake Grada Subotice

23. mart 2024. u 08:00 časova
Mlečna pijaca

Већина ученика основних и средњих школа у Суботици од града није добила ништа. Трошкови које имају родитељи пред полазак у школу су велики и за многе породице, нарочито са више деце, представљају огроман проблем.

Како би се омогућило да се тај проблем реши градски функционери морају, у наредна два
месеца, да донесу ребаланс буџета односно испланирају издатке локалне самоуправе за куповину уџбеника и плаћања ужине за све ђаке града Суботице за наредну 2024/25. школску годину.

Средства за ове намене се могу изнаћи у прерасподели самог буџета, у рационализацији
трошкова јавних предузећа, која би искључила сумњиве јавне набавке.

Молимо грађане Суботице да подрже иницијативу да град Суботица определи средства за
бесплатне уџбенике и ужину за све ђаке града Суботице.

Деца у другим градовима у Србији, на пример у Београду добијају и бесплатне уџбенике али и неке друге погодности. Деца у Суботици немају ту могућност и једини кривац за то је локална самоуправа која није увидела потребе деце и њихових родитеља, грађана града Суботице.

Неформална група грађана Суботица – Наш град коју чине покрет Живим за Србију, НГГ Мрежа грађана Србије као и странке Двери, Ново лице Србије, Доста је било и Народна странка, у суботу, 23. марта од 8 до 10 часова код Млечне пијаце и у недељу 24. марта , од 8 до 10 на пијаци „Зеленац“ – Прозивка, сакупљаће потписе како би градској власти предали петицију у којој се тражи да сваки ученик има право на беслатне уџбенике а према члану 71 Устава Републике Србије.

Potpisivanje peticije za besplatne udbenike za sve đake Grada Subotice

Povezano dešavanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.