Komentara: 1
Pregleda: 281

Prezentacija Subotičkog sindikata biciklista

22. septembar 2019. 15:00 časova
Muzički Paviljon Palić Više detalja

Građanska inicijativa „Priroda i društvo” poziva građane Subotice na zajedničko obeležavanje Evropske nedelje mobilnosti.

Evropska nedelja mobilnosti je manifestacija kojom se promovišu alternativni vidovi saobraćaja i promoviše smanjenje korišćenja putničkih automobila i motorizovanog saobraćaja koji koristi fosilna goriva. kao i poboljšanje uslova u javnom saobraćaju za kretanje biciklista i pešaka.

Pešačenje i biciklizam čine aktivan način kretanja, a njihov značaj za budućnost naših gradova i zdravlje je neprocenjiv.

Subotica je tradicionalno grad bicikala i ovim želimo tu dobru tradiciju dodatno razvijati i uticati na razvoj infrastrukture, omasovljenja biciklizma i zdravijeg i svesnijeg načina života.

Zato vas pozivamo na zajedničku akciju da tokom nedelje odlazak na posao biciklom ili peške pretvorimo u zdravu naviku! Svoje fotografije sa bicikla ili šetnje možete podeliti sa nama u komentar ovog događaja.

Nedelju mobilnosti završavamo 22. septembra na Paliću kod muzičkog paviljona, gde ćemo u 15h predstaviti Subotički sindikat biciklista, novu platformu za udruživanje i podsticanje aktivizma i solidarnosti među građanima Subotice i promovisanje korišćenja bicikla u javnom saobraćaju. Pridružite nam se na Vašim biciklovima!

Bicikl predstavlja efikasno, održivo i zdravo prevozno sredstvo a njegova masovnija upotreba predstavlja način na koji se naš grad može tranformisati u čistiji, sigurniji i zeleniji, po meri čoveka. Promovisanje bicikla kao prevoznog sredstva i javno zagovaranje oblikovanja saobraćaja prvenstveno prema potrebama biciklista, pešaka i javnog prevoza biće jedan od ciljeva Subotičkog sindikata biciklista koji će funkcionisati u okviru GI “Priroda i društvo“ u okviru koje se neguje građanski aktivizam i zalaganje za javni interes.

Jer, promena dolazi na dva točka!

Prezentacija Subotičkog sindikata biciklista
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.