Akcija podrške listu "Danas" i nezavisnom novinarstvu

Radijalac

Podrži DANAS!

Pozivamo građanke i građane Subotice na akciju podrške dnevnom listu Danas i nezavisnom novinarstvu. Akcija se održava u četvrtak, 22. avgusta od 18 do 20h na početku šetališta na Aleji Maršala Tita (Radijalac).

Građani će imati priliku da na štandu kupe Danas po ceni od 50 dinara i uz to dobiju knjigu u izdanju Dangraf-a. U akciji učestvuju novinarke Danas-a Aleksandra Popović i Jelka Jovanović  koje će zajedno sa subotičkom novinarkom Natalijom Jakovljević, urednicom lokalnog portala Magločistač i Kokai Peterom, glavnim i odgovornim urednikom i novinarem Slobodnog Mađar So-a razgovarati o stanju u medijima i novinarstvu u Subotici i Srbiji danas i važnosti postojanja istinski nezavisnih medija.

Živimo u eri post istine i velikih manipulacija informacijama, što zbog propagandnih radnji vladajućih političkih struktura, što zbog izrazite komercijalizacije medija, koji ih čine senzacionalističkim. U tim odnosima strada tačna informacija i objektivna informisanost, koja je po svim konvencijama i pravnim nomenklaturama ljudsko pravo. Iz svega navedenog, izuzetno je važno postojanje nezavisnih i objektivnih medija kako na lokalu tako i šire, a sve u cilju onoga što nam najviše nedostaje – objektivnog i nepristrasnog informisanja.

List Danas od svog nastanka do danas nikada nije bio u vlasništvu neke velike korporacije, već su vlasnici grupa novinara koja za više od dve decenije nije poklekla pred trendovima opšte tabloidizacije, senzacionalizmom i komercijalizacijom sadržaja.

Podržimo list Danas kako bi tako ostalo I u budućnosti!

Verujemo da je za Novi početak, koji je ovom društvu potreban, neophodna Nova solidarnost, koja podrazumeva iskrenu brigu i saosećanje, otvorenost i pažljivo slušanje drugog, kao i jačanje veza među ljudima i organizacijama koje nastavljaju jače i solidarnije da se bore za ljubav, slobodu i za ljudska prava.

Organizatori: Pokret Novi optimizam, Danas
Lokalna podrška: Građanska inicijativa Priroda i društvo Subotica

0

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.