Komentara: 0
Pregleda: 209

Veliki povratak buke @Hardwired

18. maj 2024. u 21:30 časova
Subotica Više detalja

Očekujemo veliki povratak buke u Subotici 18. maja!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nastupaju:
Traumator (Kragujevac, space harshnoise) 
Patogen (Beograd, no inpuit noise)
Lilith (Subotica, improv/ambient)
Nundata (Beograd, oldschool harshnoise)
Протонеурозис (Subotica, drone/ambient)

Ulaz: donacija 
(*podržite gostujuće izvođače*)

~

Posredi je "povratnički" nastup našeg prijatelja Traumatora, baza obožavatelja njegovog lika i dela, kao i njegovi prijatelji, nestrpljivo čekaju da nas povede na novo space harshnoise putovanje!

Tu su dva nova imena, pod velima tajnovitosti: Patogen i Lilith!

Kao podrška Traumatoru i ostatak kulta Unholy Noise Trinity, stari znanci: Nundata i Протонеурозис.

Neposredno pre i tokom koncerata, bićete u prilici da pogledate mini-izložbu Srđanovih kolaža, novi broj njegovog fanzina "Shit Digest", kao i novi "Librarion #10: Rat" od Tikvickog.

Nakon nastupa, pripremite noge i glave za Traumatorov DJ set.

Vizuali: Aleksandar Đević HYPE (Kragujevac, IG: @iamhype887)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Traumator je eksperimentalni space/harshnoise projekat Aleksandra Jevremovića iz Kragujevca, nastao 2018. godine. Njegovi setovi su atmosferični, puni svakodnevnih zvukova iz prirode, pomešanih sa sintovima i distorzijom. Inspiraciju crpi iz eksperimenata s različitim žanrovima, kao i kosmičkim i elektronskim zvukovima. Zvučna paleta projekta menja se između svakog nastupa.

# traumator.bandcamp.com
~

Nundata je harshnoise projekat Srđana Eftimovskog iz Beograda koji je nastao 2009. godine. Od tada je ima veliki broj izdanja i nastupa po Srbiji i Evropi. Neki ga poznaju po tzv. „shitnoise“ projektu, Fecal Vomit, dvema manjim saradnjama, Bhagavad Dita i Vegan Fox, ali i po nastupima u Inex Films-u.

# nundata.bandcamp.com
~

Patogen je nojz projekat Džoa, čoveka iz beogradske senke! Trigerovan jer se u nojzu često ne dešava ništa osim beskonačnog zujanja, Džo iz revolta radi upravo ono za šta u školama za obradu zvuka kažu "Nikada to nemojte da radite!" Vraća izlazni signal nazad u ulaz i takvim čvorovima uspeva da izvuče i poluukroti signale koji boje nojz šumove basovima, zviždanjima i tonovima koji (ni)su skroz tipični za nojz i dron muziku.
Svoju muziku stvara isključivo uživo u trenutku i za vas je upravo napravio ovo: 

# m.soundcloud.com/patogen9/patogen-znoj-1
~

Nadahnuta drone metal izvođačima kao što su Sunn O))) i Earth, ocem elektronske/ambijentalne muzike, Evangelosom Papathanassiouom i mnogim drugim bendovima, projektima i granama umetnosti, muzika Protoneurosys-a iz Subotice ispituje granice ljudskosti i čiste zvučne harmonije, kroz opit, čudne zvukove i melodije. Vizuelna inspiracija projekta dolazi iz fanzina „Death to the World“. Učestvovao je na više DIY festivala u okviru regionalne noise scene u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Subotici. Kao DIY aktivista i multimedijalni umetnik, Daniel Tikvicki organizuje i sopstveni mikro-festival drugačije muzike "Nivo buke" koji se održava u njegovom rodnom gradu.

# protoneurosys.bandcamp.com
~

Lilith se služi standardnim instrumentima, u nemirnom tonalitetu, nesvakidašnjim metodama. Sve to pod okriljem vela tajanstvenosti.
~

Veliki povratak buke @Hardwired
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.