Komentara: 0
Pregleda: 1053

Noć muzeja u subotičkoj sinagogi - koncert kvarteta saksofona "Four on the floor"

18. maj 2024. u 20:00 časova
Sinagoga Više detalja

Subotička sinagoga će i ove godine biti jedna od mesta u gradu, koja će širom otvoriti svoja vrata 18. maja za Noć muzeja. Druga najveća sinagoga u Evropi je veličanstvena i jedna od najlepših secesijskih objekata u gradu. Obezbedili smo besplatan ulaz za svakoga od 18 do 23 sati, a od 20 sati počinje koncert kvarteta saksofona "Four on the floor".

Srdačno Vas očekujemo!

Kvartet saksofona "Four on the floor" je osnovan oktobra 2022. godine, na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Kristijana Boroša. Ansambl čine: Mateja Blažić na sopranu, Katarina Kostić na altu, Nikola Bošković na tenoru i Antonela Ilijić na bariton saksofonu. Nastupaju na brojnim manifestacijama i svečanostima među kojima se izdvajaju Svetski bijenale studentske fotografije, Međunarodni festival saksofona "Belgrade saxperience" u Beogradu, A fest Akademije umetnosti Novi Sad, dodela Oktobarske nagrade Novog Sada, Dani muzike u Bačkoj Topoli. U maju 2023. godine prave svoj prvi celovečernji koncert u Kulturnoj stanici Eđšeg u Novom Sadu. Od repertoara izvode dela Dezenkloa, Vitloka, Boce, Eskeša, Ituraldea i drugih.

Noć muzeja u subotičkoj sinagogi - koncert kvarteta saksofona "Four on the floor"
Noć muzeja u subotičkoj sinagogi - koncert kvarteta saksofona "Four on the floor"
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.