Komentara: 0
Pregleda: 321

Svetski dan hrane

17. oktobar 2019. 11:00 časova
Gradski trg Više detalja

Svetski dan hrane u Apoteci Subotica obeležava u četvrtak 17.10.2019. u apoteci Ogranak 1 (kod Gradske kuće, na adresi Trg Slobode 1) u periodu od 11 do 13 časova.  Apoteka Subotica je obezbedila za vas lekara koji će meriti vrednosti šećera u krvi i sa kojim ćete moći da obavite konsultaciju i lekara savetnika za ishranu koji će vam pomoći da napravite adekvatan jelovnik prilagođen vašim potrebama. U toku akcije uz svaki kupljeni preparat Max Madice i Inpharma jedan preparat je gratis. Sa nama su ponovo dr Vladislava Škoro iz kuće Medinic i dr Helena Živić iz Doma Zdravlja Subotica, savetnik za ishranu.

Ovaj dan se obeležava u 150 zemalja širom sveta. Njegova svrha je podizanje nivoa svesnosti i podsticanje na akciju za one koji gladuju  kao i promovisanje važnosti zdrave ishrane za sve nas.

820 miliona ljudi danas gladuje, a čak i veći broj je onih koji su gojazni. Da bi obezbedili zdravu ishranu za sve moramo da preduzmemo akciju. Ono što možemo da uradimo je da se pobrinemo da uzimamo što više hranljivih namirnica, da nažemo NE brzoj hrani, da naučimo da čitamo deklaracije na namirnicama, da poštujemo hranu, proizvođače hrane i našu planetu.

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.