Komentara: 0
Pregleda: 410

Завичајно Удружење Славонија и Барања - Суботица

15. februar 2020. u 16:00 časova
Dečje pozorište Više detalja

СУБОТА 15.02.2020.

ДЕЧЈЕ ПОЗОРИШТЕ СУБОТИЦА

Свечана академија за чланове удружења и госте манифестације поводом двадесетогодишњице рада и обележавање крсне славе.

У културно-уметничком програму учествују

Српско културно-уметничко друштво „Јован Лазић“ Бели Манастир СКУД "Јован Лазић" Бели Манастир основан је давне 1947 године, на иницијативу неколико ентузијаста. Основан је под називом Радничко културно уметничко друштво "Јован Лазић", а 1975 мења назив у Културно уметничко друштво "Јован Лазић" , да би 1998 свом називу додао придев "Српско" КУД "Јован Лазић", те од тада делује под тим називом. Друштво негује игре и обичаје Срба из Барање, али и игре осталих делова које насељава српски народ. Друштво је освајач многих награда и признањаширом бивше Југославије. Међународна гоствања имало је у Немачкој, Аустрији, Мађарској, Италији, Чешкој, Словачкој, Румунији и др земљама. Председница друштва је гђа Светлана Пешић, кореограф и уметнички руководио је Бојана Добриловић, музички корепетитор Иван Тадић

Фоклорна група под називом "Чувари традиције барањских Срба" која је при Већу српске националне мањине Града Белог Манастира извешће "Српске игре из Барање", кореографа Светлане Жарковић.Фоклорна група "Чувари традиције барањских Срба" основана је крајем августа 2019. при Већу српске националне мањине Града Белог Манастира с циљем очувања изворних игара, песама и обичаја Срба из Барање, које покушава отети од заборава. Окупља играче из целе Барање, те је за ово кратко време имало наступе у Белом Манастиру, Кнежевим Виноградима и Бијелом Брду. ФГ "Чувари традиције барањских Срба" делује под стручним руководством кореографа и уметничког руководиоца Светлане Жарковић, музички корепетитор је Слободан Џамбас.

KUD Ostrovo – 40 година традиције

послужење и коктел за све посетиоце, госте, учеснике манифестације и представнике медија​​​​​​​

Добро дошли

 

Завичајно Удружење Славонија и Барања - Суботица
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.