Komentara: 0
Pregleda: 527

'' Pop Rock tambura ''

14. maj 2024. u 19:30 časova
Gradska kuća - Velika većnica

Subotički tamburaški orkestar sa solistima
Koncert '' Pop Rock tambura ''

Gordana Vidaković i Marko Žigmanović

Utorak, 14. Maj 2024. u 19:30h – Velika većnica Gradske kuće

Sredinom 70-tih godina prošlog veka jedna grupa zaljubljenika u tamburu razmišlja o tome da formira jedan veliki orkestar od 20-tak i više članova koji bi na tamburama izvodio muziku različith žanrova i tragao za novim izražajnim sredstvima tamburaških orkestara. Tako je novembra 1976. nastao SUBOTIČKI TAMBURAŠKI ORKESTAR.

 

Od svog osnivanja orkestar je nastojao da opravda svoje ciljeve, što je potvrdio svojim učešćem na brojnim festivalima, gde je postizao vrhunske rezultate. Orkestar je do sada održao preko hiljadu koncerata kako u zemlji, tako i u insotranstvu pod budnim okom jednog od svojih osnivača Stipana Jaramazovića.

U najvećem porojektu “100 TAMBURAŠA” koji je održan 1996 godine, orkestar je bio okosnica ansambla i dao je 53 člana u ovaj jedinstven izvođački ansambl.

Repertoar Subotičkog tamburaškog orkestra se sastoji od kompozicija pisanih za tamburaške orkestre ali i od transkripcija poznatih kompozicija iz svetske muzičke literature. Pored toga orkestar rado izvodi i svetsku evergrin muziku. Naravno nikada ne zaboravlja ni narodnu muziku, a naročito onu iz Vojvodine koju smatra izvornom literaturom za tamburaške orkestre.

Na ovom koncertu Subotički tamburaški orkestar će vas provesti kroz najveće hitove domaće i strane Pop & Rock muzike, u aranžmanima pisanim za tamburaško izvodjenje, sa izvanrednim i dobro poznatim solistima, Gordanom Vidaković i Markom Žigmanovićem..

Aranžmani:

Ante Crnković, Stipan Jaramazović,Sonja Berta, Ivana Mačković I Marijana Marki

Dirigent orkestra: Marijana Marki

 

Karte u prodaji :

Ice House - Prvomajska 93, Subotica po ceni od 1.000 RSD

'' Pop Rock tambura ''
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.