Potpisivanje peticije za strože kažnjavanje zlostavljača životinja

Bulevar caffe

Počelo prikupljanje potpisa građana za podršku inicijativi Fondacije Pokret Levijatan, kojom se zahteva uvođenje strožih kazni za zalostavljače životinja.

Nakon četiri godine spasavanja, lečenja zlostavljanih i ugroženih životinja, ali i ukazivanja na nesprovođenje Zakona o dobrobiti životinja, Levijatan je pokrenuo incijativu na način koji je, kako ističu, predviđen zakonom. „Ko ubije, muči ili zlostavlja životinju-odgovaraće. Ko ne primenjuje i krši Zakon o dobrobiti životinja-odgovaraće. Svojim potpisom na peticiji podržavam inicijativu Fondacije Pokret Levijatan za izmenu odredbi Krivičnog zakonika i Zakona o dobrobiti životinja radi efikasnijeg, strožeg i pravednijeg kažnjavanja zlostavljača i nasilnika, kao i radi formiranja posebnog odeljenja MUP-a , tzv. policije za životinje, koje bi urgentno delovalo na polju hapšenja i pravnog procesuiranja zlostavljača i nasilnika“, navedeno je u peticiji.

Inicijativu, koja će biti ponuđena građanima širom Srbije i koja je dostupna na društvenim mrežama te fondacije, mogu da potpišu državljani Srbije, koji imaju ličnu kartu. Uz isticanje „da li neko voli ili ne voli to udruženje i njegove aktiviste“, građani su pozvani da svojim potpisima doprinesu dobrobiti životinja.

Potpisivanje peticije u Subotici je organizovano u subotu u 17 časova u kafiću Bulevar.

0
Andrea [pre 96 dana i 4 časa] Odgovori
Ukoliko ste sprečeni da dođete danas evo lista mesta gde takođe možete potpisati peticiju u narednim danima:
- Veterinar (Prozivka)
- Jumanji picerija
- Tiffany pet salon
- Sudarević vet
- Unisex hair studio (Prozivka)
Vera [pre 96 dana i 8 minuta] Odgovori
Produžite peticiju do kraja sl.nedelje! Mnogi nećeće moći doći baš danas i tačno u 17 sati. Produžite peticiju! Pozdrav.
Andrea [pre 95 dana i 1 čas]
Naravno. Peticija će moći da se potpise i sutra u centru grada, a i liste su dostupne na gore navedenim mestima u narednom periodu
Marina [pre 95 dana i 23 časa] Odgovori
Potpisivanje i u ponedeljak,centar grada ispred zgrade Narodnog pozorišta
Ljilja [pre 95 dana i 23 časa] Odgovori
Potpisano.
Ima i u salonu za pse Tiffany u Zetskoj.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.