Promocija knjige "Prvi srpski Codex-Diplomaticus"

Gradska biblioteka

Позивамо Вас на промоцију изузетне књиге Проф. др Здравка Малбаше из Новог Сада која је изашла у Прометеју под називом: Први српски Codex-Diplomaticus. Промоција ће се одржати у читаоници Градске библиотеке, 09.05.2019. године са почетком у 18,00 часова.

Први српски Codex-Diplomaticus је најтемељитија студија о судбини српских средњовековних оригиналних повеља средњег века, српских и босанских царева, краљева, банова и војвода.То је нова и другачија истина о ћириличном наслеђу у Дубровачком архиву и потпуно нова, другачија и једина могућа истина о судбини најстаријег дипломатског акта код свих јужнословенских држава и народа, о повељи Бана Кулина из 1189. године која је украдена на мистериозан начин и налази се у Санкт Петербургу.

Фалсификатори, кривотворци и крадљивци српских старина већ два века оптужују великог митрополита сарајевског Ђорђа Николајевића, руског конзула и друге црквене достојанственике да су украли овај документ.

Ова књига демистификује те лажи и подвале, саопштава доказиву и проверљиву и другачију истину и рехабилитује ове личности као и откривање лажног ауторства.

0
Nada Banjac [pre 126 dana i 5 časova] Odgovori
Slučajno sam vvidjela na televiziji na promociji knjige u Doboju i prepoznala
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.