Komentara: 0
Pregleda: 193

Promocija knjige: Tundra

03. decembar 2021. u 20:00 časova
Omladinski klub "Skladište" Više detalja

U petak, 3. decembra 2021. godine, sa početkom u 20 časova, u prostorijama Fondacije „Danilo Kiš“, biće održano predstavljanje zbirke poezije „Tundra“ subotičkog pesnika Bogdana Bogdanovića. Sa autorom razgovara Sanja Babić, profesorka srpskog jezika i književnosti. O knjizi će govoriti i pesnik Ratko Belić. Knjigu “Tundra” je ilustrovao Saša Marijanušić, strip crtač iz Subotice.

Bogdan Bogdanović rođen je 1984. godine u Subotici, a pera se „latio“ 2007. godine. Njegove pesme objavljivane su u mnogim časopisima, zbornicima, kao i u mnogim drugim internet portalima. Sa svoje dve pesme zastupljen je i u Antologiji srpskih pesnika rođenih u periodu 1946-1996. godine: „Figure u tekstu – gradovi u fokusu“. Bogdan je objavio dve zbirke pesama „U pustinji cvet“ i „Tundra“.

Reč recenzentkinje Nevene Milosavljević:

“Osavremenjena tradicija s primesama modernizovanog andergraunda i buntovništva za proizvod mora imati preobražavanje svetla u tamu, sa melanholičnom imaginacijom u kojoj dominira egizestencijalna pozicija. Tom novom pravcu u poeziji, koji donekle počinje u devedesetim i menja svoje izvorne oblike, na neki način pripada ili daje novu dimenziju i Bogdan Bogdanović.”

Ulaz je slobodan.

NAPOMENA: Molimo sve posetioce programa da nose zaštitne maske i drže propisano rastojanje.

Promocija knjige: Tundra
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.