Komentara: 0
Pregleda: 1345

Trenchtown Festival, dan drugi - Etno kamp Palić

01. maj 2010.
Više detalja
KULTUR FITNES PROGRAM

15:00 - 18:00 NGO SAJAM + ART MARKET

12:00 - 15:00

LIKOVNE RADIONICE

Radionica sportske fotografije
Vodi: Tanja Uverić
Sportska radionica za fotografe. Fotografija kao dokument ostvarene ideje. Širenje fleksibilne misli. Svi će dobiti jednostavnu poruku iščupanu direktno iz savremene umetnosti gde je ona izjednačena sa samim životom. U ovom kontekstu, sport ima aspekte vraćanja igri. U njoj su svi jednaki i slobodni da pokažu svoje umeće. I tako stvore nejednakost. Trebaće vam bilo kakvi foto aparati. Dobri su i oni sa mobilnih telefona. I dobrovoljci za igru.

Radionica Neke Fleke Lepe
Vodi: Vanja Subotić
Ovo je slikarska radionica bez obaveza. Predmeti bavljenja u prvoj po jednostavnosti jednostavnoj radionici biće fleke...komadić oblaka, peršun u supi, blato sa cipele, oblak u pantalonama, fleka od oblaka na pantalonama, travnate škrabotine, tragovi jednog puža i slično. Na osnovu svoje specijalnosti, mogu da pružim pomoć u crtanju talasa, snopova svetlosti, mekanosti, i velikih gomila sitnog cveća neodređene vrste.

ŽONGLERSKA RADIONICA
Grupa Light Fire aktivno se bavi žongliranjem te nastupa već više od deset godina.
Za vreme Trenchtown festivala iskusni voditelji održaće radionice u kojima će polaznicima preneti osnove ove interesantne veštine ali i više od toga - radeći u timu, učesnici radionice imaće priliku sami da izrade svoj pribor za vežbanje kao i da nastupaju baratajući vatrom u večernjim časovima, pred početak koncertnih aktivnosti. Završetak radionica simbolično će biti predstavljen malim performansom poslednje večeri Trenchtown festivala.15:00 - 18:00 NGO SAJAM + ART MARKET

19.00 BAILOUT - POLITIČKO-POETIČKI PERFORMANS
Bailout je naziv političko-poetičkog performansa, kao i grupe koju čine tri pesnikinje - Milena Stefanović, Dragana Despotović i Maja Solar. Bailout je bio jednom izveden, kao deo programa „Poezija u kući“ u Novom Sadu. Ove pesnikinje će se/pesničiti samo u jednoj rundi i nokautirati žestoko.

19.30 PROMOCIJA KNJIGE OTOA OLTVANJIJA „KIČMA NOĆI“

Srbija krajem prve decenije novog milenijuma: savetnici imaju savetnike, mediji ne prezaju ni od čega da bi povećali rejting i tiraže, narodnjaci postaju zabavnjaci i obrnuto, kriminalci više drže do imidža od muzičara. U metropoli koja preti da eksplodira od unutrašnjih trvljenja, tri slučajna partnera bore se za mnogo više od života i ugleda šačice medijskih ikona. “Kičma noći” je žestoki krimić, ljubavna priča i egzistencijalistički horor, političko-erotski triler začinjen rokenrolom, kung-fuom i oštrim zubima. Do sada najobimnija knjiga Samizdata B92 u ediciji Busola.

VELIKA BINA

21:00 - 22:15 ZOSTER
Istinski duh reggae ležernosti, optimizma i zdravog humora

22:30 - 00:00 SUNSHINE
Erupcija dobre energije i nezaboravnog provoda

00:15 - 01:45 DARKWOOD DUB
Verovatno najrespektabilniji bend iz regiona


MALA BINA

18:00 - 20:00 JAH MESSENJAH S.S.

20:00 - 21:00 MEMLAH
Moderna elektronska plesna muzika

21:15 - 22:30 AUTOPARK
Ultrasenzualna gitarska alt pop svirka

22:45 - 00:00 NEŽNI DALIBOR
Remek-delo domaće gitarske alternativne scene

00:10 - 02:30 HEARTICAL S.S.
Pravi kotrljajući reggae show pun iznenađenja

02:30 - 04:00 ITAL VISION S.S.

Festival i ove godine organizuje FOKUS Fondacija iz Subotice.
Posetite i zvanični sajt: trenchtown.org
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.