Komentara: 21
Pregleda: 13543

Zoran Francišković pucao sebi u glavu

09.04.2009. u 20:37h
Izvor: Večernje novosti
<p>Zoran Franci&scaron;ković (59), vlasnik i direktor građevinske firme "Panongrad" iz Subotice, poku&scaron;ao je da se ubije, pucajući sebi u glavu. To se dogodilo u 12.45 u VIP salonu na &scaron;estom spratu Kongresno-poslovnog centra "Gallerija".</p>
Zoran Francišković pucao sebi u glavu

Teško ranjeni Francišković je prevezen na Urgentno odeljenje opšte bolnice u Subotici, gde je primljen već u 13 časova. Kako saznajemo od dr Bojana Bagija, načelnika urgentnog odeljenja, pacijent je primljen u bolnicu sa prostrelnom ranom na licu i glavi, nanetom metkom iz vatrenog oružja. Odmah nakon prijema u bolnicu, on je operisan, ali je već oko 15 časova hitno prebačen u kliniku u Novom Sadu jer mu je život bio ugrožen.

UPRAVA subotičke policije je potvrdila da je Zoran Francišković pokušao sebi da oduzme život hicem iz vatrenog oružja. U okružnom javnom tužilaštvu kažu da su na licu mesta, gde je uviđaj obavio istražni sudija Okružnog suda, pronašli pištolj i tragove krvi.

Zoran Francišković je vlasnik izuzetno uspešne građevinske firme koja je, tokom nekoliko poslednjih godina, izgradila najznačajnije i najskuplje objekte u Subotici. "Panongrad" je izvođač radova i na zgradi Narodnog pozorišta u Subotici, što je najveća investicija u oblasti kulture u Srbiji, vredna 30 miliona evra.

IAKO nije poznato zbog čega je uspešni subotički privrednik odlučio da oduzme sebi život upravo u Kongresno-poslovnom centru "Galerija", čiji je izvođač radova bila njegova građevinska firma "Panongrad", upućeni pretpostavljaju da su povod neraščišćeni poslovni odnosi sa Rudolfom Valterom, poznatim nemačkim biznismenom, koji je - kao vlasnik Logističkog centra u naselju Mali Bajmok i hotela "Galerija" u centru grada - u Subotici investirao 28 miliona evra.

Kako nezvanično saznajemo, Rudolf Valter je bio nezadovoljan kvalitetom radova koje je "Panongrad" obavio u hotelu "Galerija", impresivnom zdanju od 29.000 kvadrata u ekskluzivoj zoni u centru grada, zbog čega je - kako tvrde dobro upućeni - Zoranu Franciškoviću ostao dužan oko 600.000 evra.

VALTER: BEZ KOMENTARA
Vlasnik Kongresno-poslovnog centra "Gallerija" Rudolf Valter odbio je da komentariše pokušaj samoubistva Zorana Franciškovića sa kojim se - kako nezvanično saznajemo - sastao neposredno pre ovog događaja, koji je predmet opsežne policijske istrage.

Izvor: Večernje novosti
Postavljeno pre 15 godina i 2 nedelje
Komentara: 21
Pregleda: 13543
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.