Komentara: 8
Pregleda: 14023
Foto

Svečano otvoren 10. Međunarodni i regionalni sajam privrede "SuSajam 2016"

02.06.2016. u 15:43h
Izvor: Subotica.com
Deseti Međunarodni i regionalni sajam privrede „Susajam2016“ na kome svoju ponudu izlaže 200 privrednika iz Srbije, Mađarske, Rumunije, Republike, Srpske, Nemačke, Crne Gore, Makedonije otvoren je danas u Hali sportova.
Svečano otvoren 10. Međunarodni i regionalni sajam privrede "SuSajam 2016"

Tematski sajam je ove godine u znaku proizvodnje i prerade hrane, pa 44 odsto izlagača čine domaća i strana preduzeća iz tih oblasti. Među izlagačima su i firme iz sektora grafike, tekstila i mašinske industrije, ali i gradska komunalna preduzeća koja se predstavljaju kroz aspekt servisa građana.

-Grad je potvrdio i ove godine koliko uspešno organizuje sajam iako se njegova organizacija poklopila sa izborima, kada obično sve staje. U skladu sa temom sajma, ispred Grada Subotice stoje ozbiljni izazovi prvenstveno u smislu podizanja kvaliteta prehrambeno-prerađivačke industrije, mislim da je tu jedan ogroman prostor u kome Subotica mora da postigne napredak u narednom periodu - kaže gradonačelnik, Jene Maglai.

Svečano otvoren 10. Međunarodni i regionalni sajam privrede "SuSajam 2016"

Manifestaciju je otvorio potpredsednik Privredne komore Srbije, Zoran Vujović koji je istakao da izuzetan značaj ovog sajma proizilazi iz njegovog regionalnog karaktera i prekogranične saradnje.

- Naše prisustvo ovde je podrška Regionalnoj privrednoj komori koja je, pored Grada Subotica i JKP „Subotičke pijace“, u ulozi suorganizatora. Posebnu važnost pridajemo činjenici da se on održava deceniju u formi regionalnog sajma. To je uvek dobra prilika za okupljanje privrednika, sklapanje poslova i unapređenje komunikacije - rekao je prilikom otvaranja Zoran Vujović.

Svečano otvoren 10. Međunarodni i regionalni sajam privrede "SuSajam 2016"

Svečano otvoren 10. Međunarodni i regionalni sajam privrede "SuSajam 2016"

Partneri sajma su ove godine privrednici iz berlinskog okruga Treptov -Kopenik. Prema njihovoj oceni iz činjenice da ekonomija Srbije pokazuje pozitivan rast proizilaze velike mogućnosti za saradnju.

- Smatram da je Srbija zbog svog položaja i istorije deo Evrope i zato postoji velika perspektiva i interes svih zemalja Evropske unije da sarađuju sa Srbijom. Iako ne poznajem dovoljno privredu Srbije, vidim da ona ima veliki potencijal - kaže zamenik gradonačelnika okruga Berlina, Treptov-Kopenik, Gernold Klem.

Sutra će sajam biti otvoren od 10 do 20 časova, a u subotu do 12 časova, nakon čega će biti dodeljeni pehari najboljim izlagačima i izvučeni dobitnici brojnih vrednih nagrada. Ulaz je kao i prethodnih godina besplatan.

Izvor: Subotica.com
10. Međunarodni i regionalni sajam privrede "SuSajam 2016" 10. Međunarodni i regionalni sajam privrede "SuSajam 2016" 10. Međunarodni i regionalni sajam privrede "SuSajam 2016" 10. Međunarodni i regionalni sajam privrede "SuSajam 2016" 10. Međunarodni i regionalni sajam privrede "SuSajam 2016" 10. Međunarodni i regionalni sajam privrede "SuSajam 2016" 10. Međunarodni i regionalni sajam privrede "SuSajam 2016" 10. Međunarodni i regionalni sajam privrede "SuSajam 2016"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 14023

Povezane vesti

Povezane teme

hala sportova

subotička hala sportova

sajam privrede

međunarodni sajam privrede

regionalni sajam privrede

sajam

jkp subotičke pijace

susajam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.