Komentara: 7
Pregleda: 3890

Subotica od 8. maja pod digitalnim TV signalom

04.05.2015. u 18:35h
Izvor: RTV
U Emisionoj stanici Crveno selo u Subotici, čiji je antenski stub sa 220 metara najviši u Srbiji, a TV signalom pokriva teritoriju sa 300.000 stanovnika, danas je ugašen analogni signal i obavljena generalna proba najasavremenije opreme za digitalno emitovanje programa.
Subotica od 8. maja pod digitalnim TV signalom

"Danas imamo generalnu probu. Gasimo analogne predajnike RTV Vojvodine da bismo proverili sistem i testirali da li ima nekih problema u radu nove opreme. Vršimo merenja da bismo proverili da li je kompletna zona dobro pokrivena signalom. Građane molimo da do 8. maja nabave neophodne set-top boks uređaje ili TV sa ugrađenim DVBT2 tjunerom", rekao je za RTV v.d. direktora JP "Emisiona tehnika i veze" Branko Gogić.

Država je za građane u stanju socijalne potrebe obezbedila 160.000 vaučera, sa kojima su u gotovo 1.100 prodavnica u Srbiji besplatno mogli da nabave set-top boksove, neophodne za digitalno praćenje programa.

"Oprema koja je ugrađena na svim našim emisionim stanicama je najsavremenija koja se trenutno proizvodi. Građani će, svakako, biti najzadovoljniji dolaskom digitalne televizije u Srbiju. Neće više morati da okreću kućne antene kako bi imali dobar ton i sliku, dobiće oko 20 besplatnih programa, a za građane Vojvodine dodatna prednost je što će moći da hvataju signal i iz Mađarske, Hrvatske i Rumunije", objasnio je Branko Gogić.

U petak, 8. maja, u 12 sati, u Emisionoj stanici Crveno selo u Subotici biće ugašen analogni signal i svečano otpočeti digitalna era emitovanja programa. Na predajniku Crveni Čot digitalni signal biće pušten 18. maja, 25. maja na tornju na Avali, a do 15. juna digitalizacija će biti završena u celoj Srbiji.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 9 godina i 4 časova
Komentara: 7
Pregleda: 3890

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.