Komentara: 23
Pregleda: 7230
Foto

Počela era digitalizacije na severu Vojvodine

08.05.2015. u 16:02h
Izvor: Subotica.com
Gašenjem analognog i uključenjem digitalnog predajnika u emisionoj stanici „Crveno selo“ region Subotice, Sombora i Kikinde od danas gleda digitalizovanu televiziju.
Počela era digitalizacije na severu Vojvodine

Na ovaj način, za oko 300 hiljada stanovnika severnog dela Vojvodine omogućene su brojne pogodnosti u gledanju televizijskog programa, poput, besplatnog kvalitetnog signala bez smetnji u slici, „odloženog gledanja" emisija, filmova, direktnih prenosa, gledanja dvadesetak različitih kanala na jednom kanalu, gde svaki može biti na više jezika i mnoge druge opcije.

- Veoma smo ponosni što je i region Subotice danas prešao u digitalnu eru emitovanja, kao i na činjenicu da se čitav proces digitalizacije u Srbiji odvija prema predviđenim planovima i u roku - izjavio je Branko Gogić, v.d. direktora javnog preduzeća Emisione tehnike i veze.

Pored domaćih kanala, građani će moći da gledaju i programe iz susedne Mađarske, Hrvatske i Rumunije, i obrnuto, stanovnici ove tri države, koji žive blizu granice sa Srbijom imaće dostupne programe iz naše države.

Počela era digitalizacije na severu Vojvodine

Puštanju u rad diitalnog prijemnika prisustvovala je i Tatjana Matić, državni sekreatar u Ministarstvu telekomunikacija, koja je izrazila zadovoljstvo što se uspešno privodi kraju najznačajniji projekat u istoriji televizije, proces digitalizacije

- Ovo je druga lokacija, posle Vršca, gde je ugašen analogni predajnik i tako je veći deo Vojvodine u potpunosti digitalan i po sadašnjem planu digitalizacija će biti završena pre međunarodnog roka 18. juna – istakla je Tatjana Matić. – Svih 160 hiljada besplatnih vaučera je stigla na kućne adrese, većina ih je i iskorišćena. Apelujemo i na ostale građane, da što pre kupe set boks uređaje kako bi mogli da prihvatne besplatni digitalni tv signal. Građani su izuzetno zadovoljni kvalitetom slike, a oni koji su do sada mogli da gledaju samo jedan kanal sada mogu da gledaju desetak programa, što je najveći uspeh ovog projekta.

Emisiona stanica „Crveno selo“ je jedna od najkompleksnijih emisionih stanica,  karakteristična po tome što ima najviši antenski stub u Srbiji (220 m),  a na njemu je, za potrebe digitalne televizije, montiran jedan od najvećih i najmodernijih antenskih sistema u Srbiji, sa 12 spratova antena.

Izvor: Subotica.com
Gašenje analognog signala - početak emitovanja digitalnog signala Gašenje analognog signala - početak emitovanja digitalnog signala Gašenje analognog signala - početak emitovanja digitalnog signala Gašenje analognog signala - početak emitovanja digitalnog signala Gašenje analognog signala - početak emitovanja digitalnog signala Gašenje analognog signala - početak emitovanja digitalnog signala Gašenje analognog signala - početak emitovanja digitalnog signala Gašenje analognog signala - početak emitovanja digitalnog signala
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 7230

Povezane vesti

Povezane teme

crveno selo

digitalizacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.