Komentara: 25
Pregleda: 4871

Štrajk prosvetara uz minimum procesa rada

22.10.2014. u 17:17h
Izvor: RTV Yueco
Većina škola u Subotici učestovala je u štrajku tako što su časovi skraćeni na 30 minuta, odnosno radilo se samo minimum procesa rada. Zahtevi sindikata su izuzimanje zaposlenih u obrazovanju od najavljenog smanjenja plata u javnom sektoru, kao i donošenje pravičnog Zakona o platama u javnom sektoru na bazi platnih razreda. Ovim povodom je i u Beogradu održan veliki prostest provestnih radnika, na kom su učestvovali i predstavnici sindikata iz Subotice.
Štrajk prosvetara uz minimum procesa rada

Zaposleni u Politehničkoj školi, članovi sindikata prosvetnih radnika Srbije Nezavisnost, su pre dva dana doneli odluku da se ipak ide u štrajk sa minimum proseca rada, odnosno da se časovi skrate na pola sata, iako je prvobitno bilo najavljeno da nastave uopšte neće biti. Sa druge strane ima i onih škola, pre svega srednjih, koje su nakon najava o obustavi rada, ipak održali časove od 45 minuta. Tako da su neka deca danas imala časova od 30, a neka od 45 minuta.

Predstavnici Nezavisnog sindnikata prosvetnih radnika Vojvodine prisustvovali su velikom prostestu u Beogradu, gde se okupilo oko 3000 prosvetnih radnika iz cele Srbije, koji su došli da iskužu svoje nezadovoljstvo. Na protestu su upućene poruke predstavnicima Ministartava i skup je ocenjen kao veoma uspešan.

U Subotici je po podacima NSPRV 90 odsto škola bilo u štrajku, uz minimum procesa rada, čime su prosvetari pokazali da su složni i istrajni u svojim zahtevima.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 25
Pregleda: 4871

Povezane vesti

Povezane teme

prosveta

štrajk prosvetara

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.