Komentara: 44
Pregleda: 8793

SBB: Petar Balažević dobio preko 12.000 evra otpremnine od Direkcije za izgradnju grada

30.07.2014. u 14:11h
Izvor: Savez bačkih Bunjevaca (SBB)
Saopštenje Saveza bačkih Bunjevaca koje je potpisao njegov predsednik Mirko Bajić prenosimo u celosti.
SBB: Petar Balažević dobio preko 12.000 evra otpremnine od Direkcije za izgradnju grada

Petru Balaževiću, odborniku Demokratske Stranke u Skupštini grada Subotica, kako nam je potvrđeno u JKP Direkcija, pre dve nedelje, samo desetak dana pre stupanja na snagu novog zakona o radu, isplaćena je milionska otpremnina (preko 12.000 eura)  od strane ovog javnog preduzeća, a potom je zatražena saglasnost za imenovanje istog Petra Balaževića na mesto direktora druge ustanove – Gerentološkog centra u Subotici.

Ako se zna da je u to vreme već bio u proceduri novi zakon o radu, koji je upravo donet da spreči ovakve malverzacije i koji je stupio na snagu juče, onda ovaj skandal po nama poprima oblik zloupotrebe i kriminala ili bar blago rečeno krajnje bahatosti i bezobrazluka u odnosu na građane Subotice.

Ako se zna da nema dovoljno sredstava u ovom gradu, da se pomogne deci i socijalno ugroženim građanima, isplata tolikog iznosa otpremnine jednom odborniku, pa odmah potom imenovanje istog odbornika na novu funkciju,  takođe javne ustanove  očigledno bez saglasnosti Agencije za borbu protiv korupcije u vezi sukoba interesa, predstavlja ruganje građanima Subotice, ali i onima koji su doneli novi zakon o radu upravo sa obrazloženjem da se ovakve stvari ne bi događale.

Zahtevamo da nadležni organi utvrde na koji način je Petar Balažević uopšte stekao status zaposlenog u JKP Direkcija, a takođe da nadležni oragni provere imovinsku kartu ovog odbornika i funkcionera unazad deset godina, od kako je postao odbornik i nezamenjivi direktor u više javnih preduzeća.

Pozivamo „Informativnu službu demokratske stranke“ da nam stručno objasne ovaj postupak njihovog člana.

// kraj saopštenja

Izvor: Savez bačkih Bunjevaca (SBB)
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 44
Pregleda: 8793

Povezane vesti

Povezane teme

gerontološki centar subotica

Direkcija za izgradnju grada Subotice

mirko bajić

savez bačkih bunjevaca

petar balažević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.