Komentara: 0
Pregleda: 5490

Premijerno "2 u 1" u petak na seni Jadran

07.12.2016. u 17:05h
Izvor: Subotica.com
Predstavu „Dva u jedan“, u režiji Petra Jovanovića, glumci Drame na srpskom jeziku Narodnog pozorišta premijerno će izvesti u petak na sceni Jadran, u 19.30 časova.
Premijerno "2 u 1" u petak na seni Jadran

Žanrovski predstava po tekstu Reja Kunija je vodvilj, laka komedija, ali publici pored smeha, donosi i priču o univerzalnim kategorijama, prevari, lažnom moralu i odanosti. Radnja komada smeštena je u osamdesete godine, za vreme vladavine Margaret Tačer.

- Odluka je pala na ovaj komad, jer je s jedne strane vodvilj dinamičan, zabavan te ispunjava žanrovske uslove repertoara, a s druge strane nam nudi polje da se igramo. Govori o politici, a smeštena je u Englesku 1984. godine, od čega nismo odstupali. Nisam imao potrebu da to osavremenim, da to prebacim u 2016. i u Srbiju, to su univerzalne stvari. Politika je svet koji oduvek funkcioniše na isti način. Paralele sa današnjim trenutkom koje smo u teksu našli, pojačali smo i istakli da gledaocu bude jasno koliko to ima veze sa sadašnjim trenutkom - kaže reditelj, Petar Jovanović, koji potpisuje i izbor muzike.

Predstava na šaljiv način prikazuje pokušaj mladog ministra u britanskoj Vladi, Ričarda Vilija kojeg tumači Vladimir Grbić da u hotelu, u kome je odseo sa ženom Pamelom (Sanja Moravčić) se sastane sa ljubavnicom, čiji lik tumači mlada subotička glumica, Karmen Bardak.

- Ovo je posebno iskustvo za mene, jer sam se posle sedam godina vratila u rodni grad, a ovo je prvi put da igram na sceni Narodnog pozorišta. Po odličnoj energiji ću pamtiti ovaj rad, sve je bilo opušteno i duhovito sve vreme. Igram ljubavnicu glavnog lika, ne bih otkrivala priču, dovoljno je da kažem da se sve vreme skrivam po hotelu da me niko ne vidi, jer sam tu inkognito-kaže Karmen Bardak.

Ministru u toj nameri pomaže lični asistent, čiji lik tumači glumac Igor Greksa.

- Igram Džordža Pigdena, ličnog asistenta političara Ričarda Vilija, koji mu pomaže da se nađe sa svojom ljubavnicom. To je osnovna premisa od koje onda krene sve po zlu - otkriva Greksa.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 5490

Povezane vesti

Povezane teme

Narodno pozorište

pozorišna predstava

premijera predstave

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.