• Pregleda: 25401

Predstava "2 u 1" oduševila subotičku publiku

Novi pozorišni komad "2 u 1" u režiji Petra Jovanovića, a u izvođenju glumaca Drame na srpskom subotičkog Narodnog pozorišta premijerno je izveden u petak, a prva repriza je održana već narednog dana.
Predstava "2 u 1" oduševila subotičku publiku

Veliko interesovanje za novu predstavu bilo je kako za premijeru, tako i za naredno izvođenje, a da se vrlo brzo proširio "dobar glas" može se zaključiti i po interesovanju publike koja se već uveliko raspituje kada će biti u prilici da pogleda ovu izuzetno laganu, a ujedno energičnu komediju. Naredni termin će biti 22. decembra, a nastaviće se naravno izvoditi od januara naredne godine.

Višeminutni aplauzi i ovacije za glumačku postavu koju čine dobro poznata imena subotičkog glumišta kao što su Vladimir Grbić, Sanja Moravčić, Igor Greksa, Zoran Bučevac, Srđan Sekulić, Snežana Jakšić, Jelena Mihajlović, Vesna Kljajić Ristović, Karmen Bardak i Milan Vejnović potvrda su pozitivnih reakcija publike koja nije mogla da sakrije zadovoljstvo nakon predstave i nagradi glumce za sat i po dobre zabave.

Osim toplih preporuka da pogledate novu predstavu, dodaćemo još da je predstava po tekstu Reja Kunija žanrovski vodvilj, laka komedija, ali publici pored smeha, donosi i priču o univerzalnim kategorijama, prevari, lažnom moralu i odanosti. Radnja komada smeštena je u osamdesete godine, za vreme vladavine Margaret Tačer.

Predstava na šaljiv način prikazuje pokušaj mladog ministra u britanskoj Vladi, Ričarda Vilija kojeg tumači Vladimir Grbić da u hotelu, u kome je odseo sa ženom Pamelom (Sanja Moravčić) se sastane sa ljubavnicom, čiji lik tumači mlada subotička glumica, Karmen Bardak. Ministru u toj nameri pomaže lični asistent, čiji lik tumači glumac Igor Greksa.

Poseban utisak u predstavi je ostavio Srđan Sekulić koji je u ovom komadu glumio hotelskog konobara, azijatskog porekla. Njegove relativno kratke role zasmejavale su publiku do suza.

Bili smo na premijeri, evo prilažemo i malo foto detalja, čisto da se dočara atmosfera...

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Oko sokolovo Odgovori
Obrni, okreni, samo Britanci. Predstava je sredstvo propagiranja britanskih vrednosti, Tačerove kao tvrdog zagovornika neoliberalnog kapitalizma koji je pokorio svet i cele njihove istorijske osvajačke ideologije. Pre ovog novog, modernog, ekonomskog, služili su se vojnim porobljavanjem. A ja se naivan pitah odakle propalom pozorištu, koje nema zgradu, a glumci ni za gaće, novac za kostime i scenografiju. Dali razni Davenporti, a uzelo se od građana (budžeta).
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.