Komentara: 24
Pregleda: 16282

Pomoć Vlade za novi carinski terminal u Slobodnoj zoni

24.08.2016. u 18:11h
Izvor: RTV
Vlada Srbije odobriće subotičkoj lokalnoj samoupravi 50 miliona dinara za izgradnju novog carinskog terminala u Slobodnoj zoni Subotica, saznaje Radio-televizija Vojvodine.
Pomoć Vlade za novi carinski terminal u Slobodnoj zoni

Slobodna zona će ovim dodatno unaprediti nivo usluga koje pruža stranim investitorima kod kojih je zaposleno nekoliko hiljada radnika. Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban zahvalan je Vladi i premijeru koji su, kako je rekao, na ovom primeri pokazali svoju ekspeditivnost prema potrebama lokalne samouprave i samih investitora.

Simens, Norma grupa, Kontinental, Ametek posluju u režimu Slobodne zone Subotica. Većina ovih kompanija konstatntno povećava obim poslovanja u okviru zone, koji podrazumeva određene carinske procedure kroz koje prolazi oko 15.000 kamiona godišnje. To nameće kao potrebu izgradnju novog carinskog terminala.

"Sa izgradnjom novog carinskog terminala poboljšavamo uslove poslovanja, ubrzavamo procedure i postajemo još sigurniji partner u poslovanju" – ističe direktorka Slobodne zone Subotica Branislava Stojković Marčetić.

Pomoć Vlade za novi carinski terminal u Slobodnoj zoni

Ideja o izgradnji novog terminala potekla je iz Slobodne zone, a čelnici subotičke lokalne samouprave su je pre mesec dana prezentovali nadležnima u Vladi Srbije od kojih će dobiti konkretnu finansijsku podršku.

"To je ideja od pre mesec dana i vidite kako je ekspresno završena. Dogovor je bio s premijerom koji je brzo reagovao na naš zahtev i mi možemo reći samo da je mnogo bitno da ćemo napraviti naš carinski terminal čime ćemo osloboditi prostor za dalje širenje Slobodne zone, a samim tim i za zapošljavanje novih radnika", naglašava gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

Pomoć Vlade za novi carinski terminal u Slobodnoj zoni

Strani investitori koji posluju u režimu Slobodne zone su i do sada imali reči hvale za brzinu procedura koje obavljaju u ovom gradu. Njihovo poboljšavanje i ubrzavanje dodatno će uticati na proširenje postojećih kapaciteta investitora i otvaranje novih radnih mesta.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 16282
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

slobodna zona subotica

investicije u Suboticu

ulaganje u Suboticu

Grad Subotica

slobodna zona mali bajmok

bogdan laban

privlačenje stranih investicija

industrijska zona mali bajmok

branislava stojković marčetić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.