Komentara: 10
Pregleda: 18669

Poginuli policajac i državljanka Slovačke

25.08.2012. u 23:00h
Izvor: RTV Yueco
Direktor policije Milorad Veljović obišao je policajca koje je zadobio teške telesne povrede u saobraćajnoj nesreći kod Bačke Topole. U nesreći na licu mesta su poginuli policajac i slovačka državljanka, a četvoro policajaca je povređeno.
Poginuli policajac i državljanka Slovačke

Saobraćajni policajac S. B. je poginuo dok je obavljao uviđaj u zaustavnoj traci na autoputu kod Bačke Topole. Neposredno pre tragedije, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je slovačka državljanka sletela sa puta. Subotički policajci su vršili uviđaj kada je na njih naleteo autobus poljskih registarskih oznaka.

U Opštoj bolnici u Subotici kažu da već oko 15 časova su kolima Hitne pomoći doveženi saobraćajni policajci N. S., T. M., A. G. I G.F. Poljski autobus kretao se iz pravca Novog Sada ka Horgošu kada je u zaustavnoj traci udario policajce koji su obavljali uviđaj.

Direktor policije u svom obraćanju medijima je rekao da se nesreća dogodila oko 14.40 časova, na autoputu između Novog Sada i Graničnog prelaza Horgoš, u kojoj su dve osobe podlegle povredama, dve osobe su zadobile teške telesne povrede i dve osobe su lakše povređene. 

Na 38. kilometru autoputa Novi Sad- Subotica došlo je do tragedije čiji će se uzrok utvrđivati. Jedan policajac je preminuo na licu mesta, jedan je zadobio opasne povrede po život i prebačen je u Klinički centar u Novi Sad, a jedan je zadržan u Opštoj bolnici Subotica, a dvojica nakon ukazane lekarske pomoći su puštena kući.

Poginuli policajac i državljanka Slovačke

Policajci su vršili uviđaj, lice mesta je bilo obeleženo i sve je bilo po propisu. Na njih je naleteo autobus u zaustavnu traku i pokosio šest ljudi. B.S. je 20 godina radio kao policajac.

"Moguće da je vozač autobusa Bugarska-Poljska zaspao, ali ništa nećemo da preudiciramo dok se ne završi istraga. Vozaču autobusa je određeno zadržavanje od 48 sati, a putnici su zadržani na licu mesta i preduzećemo mere da se vrate kući. Putnike bi sutra trebalo da obiđe ambasador Poljske", rekao je Milorad Veljović direktor policije.

U saobraćajnoj nesreći dva policijska vozila su izuzetno oštećena.

Poginuli policajac i državljanka Slovačke

"M.T. je operisan u Kliničkom centru Vojvodine i za sada je stabilan. Danas bi trebalo da se sazna u kakvom je stanju, jer je on zadobio najteže povrede glave. Njegov kolega koji je zadržan u Opštoj bolnici u Subotici je van životne opasnosti ", istakao je Mihajlo Vidanović, zamenik direktora za medicinska pitanja, Opšte bolnice Subotica.

Uzrok nesreće se utvrđuje.

Poginuli policajac i državljanka Slovačke

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 18669
Povezane teme

saobraćajna nesreća

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.