Komentara: 18
Pregleda: 5542

Počela Svetosavska nedelja u Subotici

23.01.2012. u 16:05h
Izvor: RTV Yueco
Počela Svetosavska nedelja u Subotici

U organizaciji Srpskog kulturnog centra „Sveti Sava“, u zadužbini Dušana Radića otvorena je dvadeseta po redu Svetosavska nedelja. Manifestaciju svečano je otvorio besedom Episkop bački Irinej i po tradiciji pod dirigentskom palicom Veselina Jeftića hor “Sveti Sava” je izveo Svetosavsku himnu. Na početku Svetosavske nedelje upriličena je izložba ikona Milosava Pavlovića.

Povodom otvaranja Svetosavske nedelje upriličena je samostalna izložba Milosava Pavlovića. Umetnik se nalazi između ikonopisca i modernog slikara koji se trudi da prikaže nešto novo na stare teme.

Od 1992.godine od 21. do 27 janura se obeležava ova manifestacija sa bogatim kulturnim programom. Svečana akademija biće održana 26.januara, a na sam dan Svetog Save biće održan Svetosavski bal u restoranu Spartak, s početkom u 20 časova.

Sutra je na programu predstavljanje knjige Mitropolita Amfilohija o stradanju srpskog naroda i svetinja na Kosovu i Metohiji. Na tribini će govoriti Mitropolit Crnogorsko-primorski Amfilohije, Vladika bački Irinej, akademik Matija Bećković, novinar i publicista Zejnel Zejneli i narodni guslar Boško Vujačić.

Početak svih programa je u 19 časova u Srpskom kulturnom centru “Sveti Sava”.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 5542
Povezane teme

srpski kulturni centar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.