Komentara: 11
Pregleda: 10812
Foto

Održana Konstitutivna sednica Grupacije za privatno obezbeđenje RPK Subotica

15.07.2016. u 13:49h
Izvor: Subotica.com
U Regionalnoj privrednoj komori održana je Konstitutivna sednica Grupacije za privatno obezbeđenje sa ciljem uvođenja reda i podizanja stručnosti zaposlenih u ovoj oblasti. Procenjuje se da se u našem regionu poslovima obezbeđenja bavi oko 150 firmi, od kojih veliki procenat posluje u sivoj zoni.
Održana Konstitutivna sednica Grupacije za privatno obezbeđenje RPK Subotica

Osnivanje Grupacije za privatno obezbeđenje trebalo bi, prema rečima novoizabranog predsednika Petra Domića, da pripremi one koji se bave ovom delatnošću za doslednu primenu Zakona o privatnom obezbeđenju i detektivskoj delatnosti, koji stupa na snagu 1. januara 2017. godine. Najvažnije odredbe Zakona odnose se na obavezu licenciranja radnika na poslovima obezbeđenja i uspostavljanje standarda, kako bi se tržište privatne bezbednosti uvelo u legalne tokove.

- Planiramo da raščistimo tržište i da sve privredne subjekte uvedemo u legalne tokove. U ovoj oblasti, prema procenama, radi i do 60 000 ljudi, a koliko od njih radi u sivoj zoni možemo samo da nagađamo. Vreme do kraja godine bi, svi koji žele da nastave da se bave poslovima obezbeđenja, trebalo da iskoriste i legalizuju svoj rad-kaže predsednik Grupacije za privatno obezbeđenje Petar Domić.

Održana Konstitutivna sednica Grupacije za privatno obezbeđenje RPK Subotica

Planirano je da se u narednom periodu održi još jedna tribina na kojoj bi pored predstavnika firmi iz ove oblasti, učestvovali i predstavnici preduzeća koja koriste usluge obezbeđenje, jer će od 1. januara 2017. biti sankcionisani svi koji budu angažovali nelicencirano pravno lice ili pojedinca.

- Više ni jedna firma ili lokalna samouprava ne može napraviti ugovor sa nekom firmom iz ove delatnosti koja nije sertifikovana. Takođe, firme iz ove oblasti ne mogu zaposliti nekoga ko nije osposobljen za obavljanje posla i ne poseduje sertifikat. Ukoliko to učine, prave prekršaj i jedni i drugi-upozorava predsednik Regionalne privredne komore, Slobodan Vojinović.

Izvor: Subotica.com
Konstitutivna sednica Grupacije za privatno obezbeđenje RPK Subotica Konstitutivna sednica Grupacije za privatno obezbeđenje RPK Subotica Konstitutivna sednica Grupacije za privatno obezbeđenje RPK Subotica Konstitutivna sednica Grupacije za privatno obezbeđenje RPK Subotica Konstitutivna sednica Grupacije za privatno obezbeđenje RPK Subotica Konstitutivna sednica Grupacije za privatno obezbeđenje RPK Subotica Konstitutivna sednica Grupacije za privatno obezbeđenje RPK Subotica Konstitutivna sednica Grupacije za privatno obezbeđenje RPK Subotica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 9 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 10812

Povezane vesti

Povezane teme

privredna komora

regionalna privredna komora

obuka za fizičko obezbeđenje

licence za obezbeđenje

fizičko obezbeđenje

privatno obezbeđenje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.