Komentara: 40
Pregleda: 15614

Održan zbor građana MZ Prozivka zbog visokih računa za grejanje

03.03.2016. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Više od stotinu stanovnika MZ Prozivka okupilo se večeras u holu OŠ „Sonja Marinković“ kako bi dobilo objašnjenje zbog čega je došlo do visokih januarskih računa za grejanje. Žustra rasprava između revoltiranih građana i rukovodstva JKP „Subotička toplana“ trajala je više od dva sata.
Održan zbor građana MZ Prozivka zbog visokih računa za grejanje

Pored predstavnika „Subotičke toplane“, zboru građana prisustvovali su i predsednik Skupštine grada Ilija Maravić i gradski ombudsman Zlatko Marosiuk.

Zaštitnik građana je do sada primio oko šest stotina primedbi građana, što pojedinačnih, što putem peticije i prikupljenih potpisa skupštine stanara.

- Grad će angažovati sudske veštake koji će izaći na teren, proveriti sve što treba i utvrditi činjenično stanje. Videćemo da li je i gde je nastao propust i šta je dovelo do ovakve situacije sa visokim računima za grejanje – rekao je Zlatko Marosiuk.

Održan zbor građana MZ Prozivka zbog visokih računa za grejanje

Direktor „Subotičke toplane“, Dervo Ahmetović, uzalud je pokušavao da objasni da su na visoke račune, između ostalog, uticale niske temperature u januaru (devet ledenih dana i prosečna mesečna temperatura oko nule), ali i obračun po jednotarifnom sistemu.

- Jednotarifni sistem uveden je na zahtev grada u januaru 2015. godine, ne našom voljom, nego odlukom osnivača. Sada će se ponovo primenjivati dvotarifni sistem i kada budete uporedili mart ove godine i isti mesec 2014. videćete da će iznos biti približno isti - objašnjavao je Dervo Ahmetović. - Gas jeste pojefitnio ali je skoro za sto odsto poskupela cena pristupa energentu, što opet nije naša odluka već distributera gasa. Naše je da brinemo do podstanice, sve ostalo u zgradi je unutrašnja instalacija i o njoj brinu građani, a ona često nije adekvatna. Sve što kažem može se proveriti, a čućemo i šta će reći sudski veštaci.

Održan zbor građana MZ Prozivka zbog visokih računa za grejanje

Objašnjenja, međutim, nisu umirila razbesnele građane, koji su tvrdili da su im računi za nekoliko hiljada dinara viši u odnosu na prošli januar. Vika i galama u više navrata prekidala je izlaganje i direktora i građana, a najviše negodovanja, potom i smeha, izazvalo je objašnjenje direktora da je januar bio najhladniji u proteklih pet godina.

Stanovnici MZ Prozivka su tražili objašnjenje za očitavanje stanja na podstanicama, temperaturi koju one dostižu, ko plaća za stanove koji su isključeni, ali i zbog čega se mora plaćati elaborat za isključenje sa sistema daljinskog grejanja, ukoliko ne postoji potpisan ugovor između „Subotičke toplane“ i građana. Takođe, predlagali su da se uvede naplata po kvadratnom metru.

Izvor: Subotica.com
Zbor građana MZ Prozivka zbog problema sa računima za grejanje Zbor građana MZ Prozivka zbog problema sa računima za grejanje Zbor građana MZ Prozivka zbog problema sa računima za grejanje Zbor građana MZ Prozivka zbog problema sa računima za grejanje Zbor građana MZ Prozivka zbog problema sa računima za grejanje Zbor građana MZ Prozivka zbog problema sa računima za grejanje Zbor građana MZ Prozivka zbog problema sa računima za grejanje Zbor građana MZ Prozivka zbog problema sa računima za grejanje
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 3 nedelje
Komentara: 40
Pregleda: 15614

Povezane vesti

Povezane teme

subotička toplana

toplana subotica

cene grejanja

Zlatko Marosiuk

gradska toplana

zaštitnik građana

računi za grejanje

dervo ahmetović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.