Komentara: 25
Pregleda: 7475

Održan parastos Nikoli Tesli

04.01.2017. u 15:03h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji subotičkog  Udruženja Ličana „Lika“ jutros je u Hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg održan parastos velikom srpskom naučniku, Nikoli Tesli.
Održan parastos Nikoli Tesli

Parastos je, u prisustvu članova Udruženja Ličana, služio prezviter Zvonko Angelov. Nikola Tesla rodjen je u Smiljanu 10. jula 1856. godine, a umro je 7. januara 1943. u Njujorku.

- Svake godine  okupljamo se na ovaj datum  povodom smrti Nikole Tesle. Nikola Tesla je umro pod nerazjašnjenim okolnostima u Njujorku 7. januara 1943. godine. Pokojni protojerej Dušan Šukletović sahranio je Teslu na groblju izvan Njujorka. Međutim, njegov nećak tadašnji konzul Jugoslavije Sava Kosanović, naložio je kremiranje tela, iako to nije bila Teslina želja - kaže Miloš Borjan, predsednik Udruženja „Lika“ i dodaje - Od kada je osnovano Udruženje Ličana „Lika“, od 2013. godine naše aktivnosti vezane su za velikog pravoslavnog naučnika, Nkolu Teslu pa tako pored dana njegovog upokojenja, obeležavamo i dan njegovog rođenja.

Održan parastos Nikoli Tesli

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 3 meseca
Komentara: 25
Pregleda: 7475
Povezane teme

udruženje ličana lika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.